1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Lansare Coalitia pentru Siguranta ...

Lansare Coalitia pentru Siguranta Rutiera - un proiect national, pentru o Romanie fara victime pe sosele

Romania conduce intr-un clasament al numarului de accidente rutiere. Astfel, in medie, in fiecare an, peste 1.600 de oameni mor pe drumurile publice din tara noastra - echivalentul populatiei dintr-o comuna. Spre exemplu, doar anul trecut au avut loc, in medie, peste 10 accidente rutiere in fiecare zi calendaristica.

Acestea NU sunt simple statistici - ele inseamna vieti pierdute, familii destramate si un viitor intrerupt mult prea devreme. Cifrele NU trebuie acceptate ca atare, mai ales ca ele pot fi schimbate in bine prin actiunile noastre comune, orientate catre un viitor mai sigur. Daca accesul la mobilitate urbana are un pret atasat, atunci cu siguranta acela nu poate fi platit dand la schimb vieti omenesti.

Astfel, pentru ca ne dorim o lume fara accidente rutiere si mai ales o tara fara victime pe sosele, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare pune bazele Coalitiei pentru Siguranta Rutiera. Cu aceasta ocazie, adresam invitatia de a se alatura acestui demers comun tuturor institutiilor si organizatiilor care isi doresc un viitor mai sigur.

"Coalitia este un proiect de tara prin care ne propunem sa aducem laolalta organizatii diverse, companii si autoritati, cu un singur scop: cresterea nivelului de siguranta pe soselele din Romania si reducerea numarului de victime ale accidentelor auto. Invitam si propunem tuturor celor interesati sa se alature Coalitiei pentru Siguranta Rutiera pentru ca, impreuna, sa promovam masuri concrete de crestere a nivelului de siguranta in trafic in tara noastra si sa dezvoltam politici publice pentru un viitor mai bun", a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

Pentru UNSAR si pentru industria de asigurari pe care o reprezinta de aproape 30 de ani, siguranta rutiera este si va continua sa fie o prioritate nationala. Vitala pentru viitorul Romaniei, siguranta in trafic este o responsabilitate atat individuala, cat si colectiva, dar un lucru este cert - numai impreuna putem reusi in acest demers!