KPMG Restructuring a fost numit lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari - Asigurari - Asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 1 EUR = 4.7274 RON
1 USD = 4.2656 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

KPMG Restructuring a fost numit lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari


Tribunalul Bucuresti a numit firma KPMG Restructuring ca lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari, in conditiile in care instanta a dispus, joi, deschiderea procedurii de faliment in cazul asiguratorului.

KPMG Restructuring face parte din grupul care a fost timp de 18 luni administrator special al ASTRA Asigurari si s-a aflat pe lista cu propunerile de lichidatori depusa de ASF la Tribunal, alaturi de firma DASCAL Insolvency.

Instanta a fixat termenul pentru analiza stadiului continuarii procedurii de faliment la data de 4 aprilie 2016.

Decizia Tribunalul Bucuresti este executorie, cu drept de apel, in termen de 7 zile de la comunicarea hotararii prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa, ce va fi depus la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a Civila.

"In temeiul art.251 si art.63 din Legea nr.85/2014 numeste lichidator judiciar provizoriu pe KPMG Restructuring SPRL care va indeplini atributiile prevazute de art.258 si de art. 64 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneratie provizorie de 10.000 lei/lunar din averea debitoarei. Dispune ca lichidatorul judiciar sa trimita o notificare, in conditiile art. 100 din lege, privind intrarea debitoarei in procedura falimentului, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acesteia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitoare in conformitate cu art. 74 raportat la art. 67 alin 1 lit. c), debitoarei si oficiului registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole ori registrului asociatiilor si fundatiilor in care debitoarea este inmatriculata, pentru efectuarea mentiunii, instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul declarat la registrul comertului si tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi, in vederea aplicarii prevederilor art. 262 din Legea nr. 85/2014", se arata in decizia instantei.

De asemenea, instanta obliga debitoarea Asigurare - Reasigurare ASTRA SA la plata catre petenta Autoritatea de Supraveghere Financiara a sumei de 7.667,91 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

In acelasi timp, Tribunalul a ridicat administratorilor ASTRA dreptul de a reprezenta societatea. "In temeiul art. 255 si art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 ridica administratorilor societatii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia si de a dispune de ele si dispune dizolvarea societatii debitoare. In temeiul art.253 alin.1 si 2 din Legea nr.85/2014 dispune indisponibilizarea actiunilor detinute de actionarii semnificativi ai societatii de asigurare/reasigurare debitoare sau de persoanele care au detinut functii de conducere, in registrele speciale de evidenta tinute de societatea de asigurare/reasigurare debitoare sau in registrele independente. Constata ca s-a dispus retragerea autorizatiei de functionare a debitoarei prin Decizia ASF nr. 2034/27.08.2015", se spune in decizia publicata de instanta.

Instanta a dat dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i lichidatorului judiciar. Totodata, a dispus sigilarea bunurilor din averea debitoarei, in sarcina lichidatorului judiciar.

"Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitoarei - 18 ianuarie 2016; b) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante - 29 ianuarie 2016; c) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 24 februarie 2016; d) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor - 4 februarie 2016", se mai arata in decizia Tribunalului.

Instanta a pus in vedere lichidatorului judiciar sa efectueze in 60 de zile de la data pronuntarii prezentei hotarari inventarierea bunurilor debitoarei (ASTRA - n.red.) si a dispus deschiderea de catre debitoare a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre lichidatorul judiciar. Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate intr-un cont special de depozit bancar.

Tribunalul Bucuresti a decis falimentul ASTRA Asigurari, la trei luni dupa ce solicitarea a fost inaintata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Decizia nu este definitiva.

Conform legii, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal, respectiv 450.000 lei/creditor de asigurare.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (KPMG Restructuring a fost numit lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari).

Noutati 1asig.ro
» ASF a lansat proiectul FinTech Hub
» INFOGRAFIC: Fii #treazlavolan in mini-vacanta de 15 august! 9 recomandari pentru a fi in siguranta la volan!
» Cum se implica brokerii in cresterea gradului de siguranta rutiera?
» Aproape 7.000 de solicitari telefonice, solutionate de Call-Center-ul ASF, in S1 2019
» Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cauta asigurator CASCO si RCA, cu un buget de pana la 5,8 mil. lei
» EUROINS Romania sustine Fundatia Nane, care ingrijeste copii cu dizabilitati
» TRANSILVANIA Broker a intermediat prime in valoare de peste 191 mil. lei, in primele sase luni
» EUROINS Romania: prime brute subscrise de peste 621 milioane lei in S1 2019
» ASF l-a avizat pe Paul SWOBODA pentru un nou mandat ca Presedinte GRAWE si a aprobat majorarea capitalului companiei
» Spotul radio al campaniei FII TREAZ LA VOLAN! se aude la RFI Romania
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 04.12.2015 | 10749 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM