1asig.ro
1asig.ro

Investitie britanica la LEADER Team Broker de Asigurare

5 min. / 1.540 cuvinte
LEADER Team Broker de Asigurare anunta o investitie britanica din partea grupului Londongate Investment and Management plc. - o companie cu experienta de peste 18 de ani in Marea Britanie, care activeaza in prezent pe piata asigurarilor din Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu si care de anul acesta isi face intrarea pe piata din Romania.

PROMO


Colaborarea dintre cele doua companii a inceput inca din anul 2013 cand LEADER Team cauta un partener puternic care sa ii asigure suport pentru asigurarile complexe. Odata ce numarul politelor speciale, printre care asigurarea Europa League, Expozitiei Human Body, a spectacolelor Cirque du Soleil sau a intregii colectii de arta a Ministerului Culturii, a crescut si colaborarea dintre LEADER Team si Londongate, a precizat brokerul.

Negocierile care au urmat si care s-au intins pe parcursul unui an si s-au concretizat printr-o investitie si prin intrarea companiei LEADER Team Broker in cadrul grupului londonez. Cu toate ca detaliile contractului raman confidentiale, una dintre conditii a fost ca echipa de management a LEADER Team sa isi continue activitatea urmand sa implementeze treptat sistemul de standarde internationale al grupului britanic.

Cele mai importante schimbari vor fi in ceea ce priveste strategia de dezvoltare la nivel national si cea a segmentului de IMM si corporate, unde know how-ul noului partener va aduce un plus de valoare. LEADER Team va avea acces la solutii de asigurare avansate care inca nu sunt prezente in Romania sau care acum au costuri prohibitive. "Aceste este un pas pe care noi trebuia sa il facem. LEADER Team a avut mereu o crestere organica si vom pastra acest trend, mai ales acum cu un partener puternic in spate. Era extrem de important pentru noi sa dezvoltam o strategie sustenabila pentru a putea ramane competitivi intr-o piata care a devenit extrem de dinamica. Cu sprijinul partenerului international ne-am extins portofoliul de produse si servicii. Iar in ceea ce priveste reteaua de parteneri, ne dorim extinderea conceptului LEADER Team si in alte orase din tara", a declarat Razvan RUSU (foto), Director General, LEADER Team Broker.

In ceea ce priveste implicarea Londongate, ea se va simti mai ales la nivel de servicii si produse, criterii de performanta, strategie pe termen lung si dezvoltarea nationala. "Romania este o piata interesanta, foarte competitiva, dar care in acelasi timp are si un potential urias. E un moment bun sa investim aici pentru ca schimbarile recente si cele care vor urma scot din piata o parte din jucatori. Asta inseamna ca noi putem deveni unul dintre jucatorii importanti intr-un timp relativ scurt. Pentru asta aveam nevoie de un partener de incredere, cu viziune clara asupra business-ului asigurarilor si alaturi de care sa construim ceva durabil in timp. Lucram de mult timp cu brokerul LEADER Team, am urmarit ce strategie au avut pana acum, ce cresteri au inregistrat si era normal sa pornim impreuna pe acest drum", a declarat Brian SALMANPOUR, CEO & Chairman, The Londongate Grup.

LEADER Team Broker de Asigurare, cu o cifra de afaceri de peste 3,5 milioane de euro, a fost infiintat in anul 2007 de catre specialistul in asigurari Razvan RUSU.

Londongate Investment and Management plc este o companie inregistrata in Marea Britanie, fiind creata in 1998 de catre Brian SALMANPOUR. Managementul companiei Londongate a dezvoltat 12 companii de asigurari in Asia Centrala, CSI, Europa Centrala si de Est,Africa. La Londra compania Londongate detine si un broker Lloyd's prin care se pot plasa o gama variata de riscuri. In acest fel, toti partenerii grupului au acces pe piata Lloyd's si pot gasi solutii pentru orice tip de asigurare.

3.654 accesari