1asig.ro
1asig.ro

Insurance Europe: E prea devreme pentru a armoniza schemele de garantare in asigurari la nivelul UE

5 min. / 1.540 cuvinte
Efectele Solvency II asupra asiguratorilor si asiguratilor trebuie sa fie mai bine intelese inainte sa poata fi luata in considerare orice armonizare a schemelor de garantare in asigurari la nivelul Uniunii Europene, arata Insurance Europe, intr-un raspuns pentru EIOPA, cu privire la sistemele nationale de garantare in asigurari si resursele de finantare.

PROMO


Astfel, Insurance Europe sustine ca, in loc sa se ia in considerare noi reguli pentru schemele de garantare in asigurari, ar trebui utilizate si aplicate in mod corespunzator toate instrumentele si competentele existente oferite de Solvency II.

In timp ce EIOPA recunoaste ca "protectia adecvata a asiguratilor este in centrul Solvency II", documentele sale, arata Insurance Europe, nu contin nicio evaluare a modului in care Solvency II afecteaza, de fapt, riscurile cu care se confrunta asiguratorii si modul in care acest lucru poate afecta schemele de garantare in asigurari deja existente la nivel national. Insurance Europe subliniaza ca raportul EIOPA in acest sens se refera la esecurile in materie de asigurari si la situatiile de urgenta care au avut loc inainte de Solvency II si, prin urmare, nu mai este relevant.

Daca armonizarea schemelor de garantare in asigurari ar fi o preocupare la nivelul UE, ar trebui ca autoritatilor nationale sa li se permita o flexibilitate semnificativa, pentru a alege caracteristicile care se potrivesc cel mai bine pietelor respective, mai subliniaza Insurance Europe. Pentru a intruni principiile de proportionalitate si subsidiaritate, functionarea si finantarea schemelor de garantare in asigurari ar trebui lasate la latitudinea statelor membre, pentru a reflecta diferentele dintre sistemele de asistenta sociala, procesele de lichidare a asiguratorilor si liniile de produse de asigurari din statele membre.

Prin urmare, arata Insurance Europe, orice activitate ulterioara la nivel european ar trebui orientata spre rezultate, in loc sa urmareasca armonizarea organizarii sau finantarii schemelor de garantare in asigurari.

1.199 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO