1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Instanta a respins cererea actionarilor ASTRA de suspendare a deciziei ASF de retragere a licentei si declansare a procedurii de faliment

Curtea de Apel Bucuresti a respins joi, 15 octombrie a.c., cererea actionarilor ASTRA Asigurari de a suspenda decizia ASF din august 2015, privind declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare a societatii.

Reamintim ca este vorba despre Decizia nr. 2034/ 27.08.2015 privind inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala, revocarea administratorului special, stabilirea starii de insolventa, declansarea procedurii de faliment si retragerea autorizatiei de functionare.

In acest dosar, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are calitatea de parat, iar The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL si ASTRA sunt reclamanti.

"Admite exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant al Societatii Asigurare Reasigurare Astra SA, si, in consecinta, anuleaza cererea acesteia. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL, precum si exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare a deciziei nr. 2034/2015. Respinge actiunea formulata de reclamantii The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL, ca nefondata in privinta cererii de suspendare a Deciziei nr. 2034/2015 a ASF si ca inadmisibila in rest. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare", se arata in hotararea instantei.

Cererea de suspendare a deciziei ASF a fost intregistrata pe data de 9 septembrie 2015, la doua zile dupa ce ASTRA a depus la instanta o cerere de anulare a hotararii ASF. In cazul celei din urma, nu a fost dat inca un verdict.

De asemenea, pe 8 septembrie a.c., ASF a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de deschidere a procedurii de faliment a companiei ASTRA, iar pe 12 octombrie, Tribunalul Bucuresti a decis sa amane luarea unei decizii in dosarul privind falimentul ASTRA Asigurari. Decizia urmeaza sa fie luata pe data de 26 octombrie.

ASTRA Asigurari este controlata de omul de afaceri Dan ADAMESCU prin intermediul firmelor The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider (circa 90% din totalul actiunilor).

ASF a anuntat, in august, retragea autorizatiei de functionare a ASTRA Asigurari si intrarea in procedura de faliment a societatii, in conditiile in care timp de 18 luni nu a putut fi redresata si nu a atras niciun investitor strategic.