1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Instanta a respins cererea ASTRA Asigurari privind suspendarea dosarului de faliment

Tribunalul Bucuresti a respins miercuri, 11 noiembrie 2015, cererea ASTRA Asigurari de suspendare a dosarului de faliment deschis in septembrie de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si a stabilit un nou termen pentru data de 23 noiembrie.

"Respinge cererea debitoarei Asigurare-Reasigurare ASTRA SA de suspendare a cauzei in temeiul art. 413 alin.1 pct.1 Cpc pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 5491/2/2015 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti Sectia a VIII-a, avand ca obiect anularea Deciziei nr.2034 din 27.08.2015 emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara, ca neintemeiata. Admite exceptia inadmisibilitatii cererii formulate de creditorul Husar Marian Adrian, exceptie invocata de petentul ASF. Stabileste termen la data de 23.11.2015, ora 13:00, cu citarea partilor", se arata in decizia publicata pe site-ul instantei.

Luni, 9 noiembrie a.c., Tribunalul Bucuresti a amanat, pentru a treia oara, luarea unei decizii in dosarul privind falimentul ASTRA Asigurari. Pentru clienti si pagubiti, aceasta decizie nu este una favorabila, deoarece amana momentul in care vor putea primi despagubirile de la Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

Conform legii, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal, respectiv 450.000 lei/creditor de asigurare.

ASF a anuntat, in august, retragea autorizatiei de functionare a ASTRA Asigurari si intrarea procedura de faliment a societatii, in conditiile in care timp de 18 luni nu a putut fi redresata si nu a atras niciun investitor strategic.

Ulterior, pe 8 septembrie, Autoritatea a depus la Tribunalul Bucuresti cerere de deschidere a procedurii de faliment. Si ASTRA a inregistrat, in data de 7 septembrie a.c., la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere pentru anularea deciziei ASF.

ASTRA Asigurari este controlata de omul de afaceri Dan ADAMESCU prin intermediul firmelor The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider (circa 90% din totalul actiunilor).