1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

IAIS a prezentat planul de lucru pentru urmatorii doi ani

IAIS (the International Association of Insurance Supervisors) a prezentat planul "2022 - 2023 Roadmap", o foaie de parcurs care subliniaza proiectele si activitatile care formeaza programul de lucru al IAIS in urmatorii 2 ani, ghidate de Planul Strategic al IAIS pentru 2020 - 2024.

In acest context, Vicky SAPORTA - Executive Committee Chair, IAIS -, a punctat: "Pe masura ce ajungem la jumatatea Planului Strategic 2020 - 2024, "The 2022 - 2023 Roadmap" se bazeaza pe lectiile invatate in urma raspunsului la noile circumstante aduse de COVID-19, privind, in acelasi timp, in perspectiva la riscurile si provocarile cu care se confrunta si se vor confrunta supraveghetorii de asigurari in viitorul apropiat."

Foaia de parcurs 2022 - 2023 prevede o prioritizare a activitatilor IAIS, axata pe cinci domenii principale:

  • Evaluarea tendintelor si a riscurilor din sectorul global al asigurarilor - in special, prin intermediul exercitiului de monitorizare globala (GME - Global monitoring Exercise) -, un pilon important al cadrului holistic pentru evaluarea si reducerea riscului sistemic.
  • Finalizarea elaborarii standardelor globale, in special a standardului de capital de asigurare (ICS) pentru grupurile de asigurare active la nivel international (IAIGs).
  • Promovarea unor practici eficiente de supraveghere, in special pentru a raspunde la tendintele accelerate din sectorul asigurarilor la nivel mondial.
  • Sprijinirea punerii in aplicare a standardelor globale convenite si evaluarea punerii in aplicare corespunzatoare si consecvente a acestora.
  • Consolidarea operatiunilor eficiente ale IAIS si a comunicarii transparente.

COVID-19 a amplificat multe dintre tendintele pe care IAIS le-a identificat ca fiind relevante pentru sectorul global al asigurarilor. Ca raspuns, in 2022 - 2023, IAIS va consolida examinarea acestor tendinte accelerate din perspectiva supravegherii.

In special, IAIS va continua sa avanseze in programul sau ambitios de lucru privind riscul climatic. De asemenea, va continua activitatea de promovare a bunelor practici de supraveghere in domenii cheie, precum transformarea digitala, riscul cibernetic, cultura si conduita, incluziunea financiara si dezvoltarea durabila. In 2022 - 2023, IAIS va adauga un accent pe diversitate, echitate si incluziune in sectorul de asigurari, in special in legatura cu interconexiunile cu guvernanta si cultura asiguratorilor.

In progresul eforturilor in aceste domenii, IAIS va continua sa lucreze cu partenerii sai, consultand si colaborand, in acelasi timp, cu partile interesate si cu stakeholderii.

In general, "The 2022 - 2023 Roadmap" prezinta un program de lucru ambitios, dar realizabil, axat pe domenii de interes esential pentru membrii si partile interesate ale IAIS.