1asig.ro
1asig.ro

FGA a publicat lista potentialilor creditori ai ASTRA Asigurari

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a publicat online lista clientilor ASTRA Asigurari care ar putea sa beneficieze de despagubiri sau indemnizatii, asa cum aceasta rezulta din evidentele predate de asigurator, se arata intr-un comunicat publicat de FGA.

ASF a decis, la finele lunii august 2015, retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a societatii ASTRA Asigurari, dupa o perioada de un an si jumatate de administrare speciala, timp in care actionarii nu au putut sustine majorarea capitalului social si nici nu au reusit sa atraga un investitor strategic. In acest caz, asiguratii ASTRA si pagubitii se adreseaza FGA pentru despagubiri.

De retinut faptul ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va prelua obligatiile asiguratorului catre creditorii de asigurari ai ASTRA de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal (450.000 lei).

"Avand in vedere dispozitiile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari, republicata, cu modificarile ulterioare coroborat cu art. 18 alin. (5) si (6) din Norma A.S.F. nr. 16/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor, Fondul publica lista potentialilor creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. care pot beneficia de despagubiri/indemnizatii din disponibilitatile sale, astfel cum aceasta rezulta din evidentele predate de Societatea de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A., in acord cu art. 23 alin. (1) din Legea nr. 503/2004 republicata, cu modificarile ulterioare coroborat cu art. 18 alin. (1) din Norma A.S.F. privind Fondul de garantare a asiguratilor", se precizeaza in comunicat.

Astfel, lista potentialilor creditori de asigurari pentru dosarele de daune cuprindea, la data de 13 octombriie a.c., peste 44.000 de dosare. De asemenea, lista privind politele denuntate include 517 dosare.

Conform FGA, aceasta lista va fi actualizata periodic, pe masura ce evidentele predate de Societatea de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. vor fi prelucrate de catre Fondul de garantare a asiguratilor.

"Ulterior inregistrarii, analizarii cererilor de plata ale petentilor si a documentatiei aferente precum si avizarii dosarelor de dauna de catre directiile de specialitate din cadrul Fondului, se va intocmi lista creditorilor de asigurari care va fi supusa spre aprobare comisiei speciale constituita din specialisti din cadrul Fondului de garantare a asiguratilor. Dupa aprobarea listelor creditorilor de asigurari de catre comisia speciala si numai dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment impotriva asiguratorului, Fondul de garantare a asiguratilor va efectua plata sumelor cuvenite acestora", se mai arata in documentul citat.

Totodata, Fondul a publicat si lista punctelor de constatare a daunelor, fiind formata in prezent din 14 puncte, din care 3 sunt in Bucuresti. Restul sunt in judetele Ilfov, Prahova, Iasi, Cluj, Brasov, Dolj, Constanta, Covasna, Harghita, Timisoara si Vrancea.