1asig.ro
1asig.ro

EXCLUSIV: Schimbari pe podiumul asigurarilor generale. Afla cine a crescut si cine a scazut!

5 min. / 1.540 cuvinte
Primele 10 companii active pe segmentul de asigurari generale au raportat pentru anul 2012 un volum total de prime brute subscrise de circa 6,1 mld. lei (1,4 mld. EUR), in crestere in valoare absoluta cu circa 400 mil. lei fata de anul 2011, arata datele financiare preliminare centralizate de Revista de Specialitate INSURANCE Profile.

PROMO


ASTRA Asigurari revine pe prima pozitie a ierarhiei alcatuite dupa criteriul subscrierilor, devansand cu circa 81 mil. lei OMNIASIG VIG, companie care s-a aflat in fruntea acestui clasament atat la jumatatea anului 2012, cat si la finele primelor trei trimestre. ALLIANZ-TIRIAC completeaza podiumul, cu afaceri de aproape 807 mil. lei, in vreme ce GROUPAMA Asigurari (761 mil. lei) si ASIROM VIG (512 mil. lei) ocupa urmatoarele doua pozitii.

Dintre companiile care alcatuiesc Top 10, cele mai semnificative majorari in valori absolute ale volumului de subscrieri au fost raportate de EUROINS Romania (+160 mil. lei) si UNIQA Asigurari (+122 mil. lei). In acelasi timp, la polul opus, cele mai mari scaderi le-au inregistrat, potrivit estimarilor, OMNIASIG VIG, de -175 mil. lei (n.red.: pentru anul 2011 au fost insumate rezultatele BCR Asigurari si OMNIASIG) si GENERALI Romania, de -58 mil. lei.

Rezultatele preliminare inregistrate de piata asigurarilor pentru anul 2012 le veti putea citi in premiera in Numarul 1/2013 al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile, care se va lansa joi, 28 martie 2013, cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor. Pana atunci va invitam sa accesati www.insuranceprofile.ro pentru a afla rezultatele complete ale pietei de asigurari pentru primele noua luni ale anului 2012.7.147 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO