1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Dupa Franta, Turcia si Polonia, Aviva a iesit oficial si din Italia

Aviva plc a finalizat vanzarea activitatilor sale de asigurari de viata din Italia catre CNP Assurances, pentru o suma totala in numerar de 543 milioane EUR, marcand iesirea oficiala a companiei de pe piata italiana, informeaza xprimm.com.

Amanda BLANC - Group Chief Executive Officer, Aviva -, a declarat: "In ultimele 24 de ore, am finalizat atat vanzarea Aviva Polonia, cat si vanzarea activitatii noastre de asigurari de viata din Italia. Acestia sunt pasi importanti in directia simplificarii radicale a Aviva. Nu am nicio indoiala ca ambele afaceri vor prospera sub conducerea noilor lor proprietari excelenti si le doresc acestora si tuturor angajatilor lor mult succes in viitor."

Tranzactia din Italia, anuntata pentru prima data in 4 martie 2021, cuprinde, in principal, 51% din actiunile Aviva S.p.A. si 100% din actiunile Aviva Life S.p.A.. Anterior, Aviva a vandut afacerea sa din Italia pe segmentul de asigurari generale catre ALLIANZ, in schimbul a 330 milioane EUR, si participatia sa la Aviva Vita catre UBI Banca, suma totala in numerar realizata de grupul britanic din vanzarea afacerilor sale de asigurari din Italia ridicandu-se la 1,3 miliarde EUR.

Operatiunea face parte din noua strategie a Aviva, anuntata in august 2020, care include 7 cesionari, generand, in total, peste 5 miliarde GBP incasate. Strategia vizeaza simplificarea companiei, permitandu-i acesteia sa se concentreze pe activitatile sale principale din Regatul Unit, Irlanda si Canada.

Vestea a venit dupa finalizarea, in noiembrie, a vanzarii Aviva Polonia catre ALLIANZ, pentru o suma in numerar de 2,5 miliarde EUR, si a vanzarii activitatii sale din Franta catre Aema Groupe, in schimbul a 3,2 miliarde EUR. In mai 2021, Aviva a finalizat, de asemenea, vanzarea intregii sale participatii de 40% in societatea mixta de asigurari de viata si pensii din Turcia, AvivaSA Emeklilik ve Hayat AS, catre Ageas Insurance International NV, in schimbul a aproximativ 104 milioane EUR.