1asig.ro

Cristian SAS: Oamenii au fost obisnuiti cu ideea ca serviciile medicale sunt gratis

5 min. / 1.540 cuvinte
Este nevoie de asigurari private de sanatate in piata locala. Vestea proasta este ca oamenii au fost obisnuiti cu ideea ca serviciile medicale sunt gratis sau platite de altcineva, a declarat Cristian SAS, CEO-ul ANIMA si Presedinte al Colegiului Pacientilor, prezent la FIAR 2017, la Conferinta dedicata asigurarilor de sanatate si de viata.

PROMO


Acesta a atras atentia asupra faptului ca gaura din sistemul medical public e imensa, iar gama de servicii acoperite de sistemul public este limitata.

Cristian SAS este de parere ca multi romani nu cumpara asigurari private de sanatate pentru ca nu le cunosc suficient si de cele mai multe ori ajung la medic, la spital, atunci cand se afla in stare grava din punct de vedere medical.

El a subliniat ca oamenii afla ca sanatatea este scumpa pentru ca ajung la medic prea tarziu, cand boala este intr-un stadiu foarte avansat. De asemenea, romanii nu sunt obisnuiti sa mearga preventiv la medic, in ambulatoriu.

Conform acestuia, pacientii lasa cea mai mare parte a banilor in spital, deoarece chirurgia este serviciul cel mai costisitor. Acest lucru creeaza oportunitati pentru asiguratori, ca acestia sa acopere serviciile de chirurgie in politele vandute.

"Pacientii nu cheltuie aproape nimic pana cand boala nu devine critica, iar cand aceasta le pune viata in pericol isi vand casa si fac 'cheta pe Facebook, TV si la firma', dar, de cele mai multe ori, este prea tarziu", a spus el.

Cristian SAS a mai aratat ca doar 2% din veniturile clinicilor ANIMA sunt reprezentate de asigurarile private de sanatate, iar acest procent este chiar mai mic in cazul altor clinici.

Acesta a mai atras atentia asupra educatiei din acest domeniu. "Este necesara o educatie a medicilor si pacientilor", a subliniat Cristian SAS, precizand ca este mai complicat sa educi 18 milioane de persoane, insa se poate incepe mai usor cu cei 20.000 de medici.

"Trebuie sa invatam pacientul ca sanatatea e scumpa si asigurarea de stat nu acopera mare lucru, ca viteza cu care are acces la diagnostic/tratament face diferenta intre viata si moarte si ca trebuie sa se asigure atunci cand e sanatos", a declarat Presedintele Colegiului Pacientilor.

Asociatia a fost fondata in martie 2015, iar la sfarsitul lunii aprilie 2017 numarul membrilor trecea de 4.500.

2.084 accesari