1asig.ro
1asig.ro

Cererea DNA privind suspendarea falimentului Carpatica Asig a fost respinsa de Inalta Curte. Decizia nu este definitiva

5 min. / 1.540 cuvinte
Cererea Directiei Nationale Anticoruptie privind interdictia demararii procedurii de faliment in cazul companiei CARPATICA Asig a fost respinsa, pe 16 august, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Decizia nu este insa definitiva.

PROMO


La inceputul lunii august, procurorii DNA au solicitat instantei supreme interzicerea dizolvarii sau lichidarii societatii CARPATICA Asig, pentru o perioada de 60 de zile, motivand ca societatea este judecata intr-o cauza instrumentata de DNA pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita.

Conform DNA, CARPATICA Asig a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita, la data de 25 aprilie 2014, dupa finalizarea unei anchete complexe.

Pe de alta parte, ASF a aprobat, in sedinta din 27 iulie, retragerea autorizatiei de functionare a CARPATICA Asig si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

In cererea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii arata ca situatia aparuta in urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal.

2.518 accesari