1asig.ro
1asig.ro

Cele mai importante tendinte din piata de brokeraj, dezbatute la Adunarea Generala a BIPAR

5 min. / 1.540 cuvinte
In perioada 20-22 iunie 2018, a avut loc, la Amsterdam - Olanda, Adunarea Generala Anuala a BIPAR (Federatia Europeana a Intermediarilor in Asigurari), eveniment la care Romania a fost reprezentata de UNSICAR prin Dorel DUTA - Presedinte si Victor SRAER - membru Consiliul Director.

PROMO


Evenimentul a reunit toti reprezentantii asociatiilor de brokeri de asigurare membri ai BIPAR.

"Discutiile s-au axat pe problemele de interes pentru toata Europa, si anume: transpunerea si implementarea IDD (Directiva privind Distributia in Asigurari) in legislatiile nationale, impactul GDPR (Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale) asupra industriei, digitalizare, cyber insurance", a declarat, pentru 1asig.ro, Dorel DUTA, Presedinte, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

"Din punct de vedere al IDD, implementarea acesteia in Romania este in linie cu principalele tendinte europene, iar acesta este un aspect pozitiv pentru piata noastra", a adaugat el.

In ceea ce priveste GDPR, Dorel DUTA a remarcat ca abordarea relatiei asigurator - broker, din perspectiva noului Regulament, a trecut si in celelalte tari europene prin etape similare cu cele de la noi, iar interpretarile converg spre recunoasterea calitatii de operator a brokerilor, cu diverse nuante in functie de specificul fiecarei piete si al modului in care isi desfasoara activitatea fiecare intermediar.

"Sentimentul general la nivel european este ca in acest moment exista foarte multe reglementari cu impact asupra industriei si ca in anii urmatori trebuie sa ne concentram, sa evaluam efectele acestor reglementari", a mai spus Presedintele UNSICAR.

In cadrul discutiilor de pe BIPAR au fost abordate si alte teme de foarte mare interes legate de digitalizare - atat din punct de vedere al evolutiei industriei cu ajutorul tehnologiei, cat si in legatura cu riscurile cibernetice si solutiile de asigurare impotriva acestora.

"Incepand cu acest eveniment reprezentarea internationala a UNSICAR la va fi asigurata de Victor SRAER, in calitatea de responsabil cu afacerile internationale ale asociatiei", a precizat Dorel DUTA.

BIPAR este o organizatie internationala inregistrata la Paris si cu sediul operational la Bruxelles. A fost infiintata in 1937 si reuneste asociatiile profesionale nationale ale intermediarilor in asigurari. Prin afilierea la BIPAR inca din 2001, UNSICAR beneficiaza de un important aport de "know-how" si experienta in ceea ce priveste activitatea de intermediere in asigurari din Romania.

BIPAR cuprinde 51 de asociatii nationale din 30 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Liban, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia, Marea Britanie.

2.526 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO