1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Calcul AEGON: In 18 ani, pot fi economisiti 52.000 lei, prin investirea alocatiei copilului

Un parinte poate acumula peste 52.000 de lei, prin economisirea alocatiei copilului timp de 18 ani, potrivit unui calcul realizat si publicat miercuri de compania de asigurari de viata AEGON Romania.

In prezent, populatia cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani se ridica la 2.838.532, conform unei informari recente a Institutului National de Statistica. Acestia beneficiaza de o alocatie de stat de 300 lei/ luna, pana la implinirea varstei de 2 ani, iar ulterior valoarea acesteia este de 150 lei pe luna.

"Daca un parinte ar administra aceste sume timp de 18 ani printr-o asigurare de viata cu economisire, ar putea obtine peste 52.000 lei, fata de cei 36.000 lei, totalul alocatiilor neinvestite", precizeaza compania AEGON.

AEGON militeaza pentru constientizarea si educarea romanilor in directia incheierii mai multor asigurari pentru securizarea viitorului financiar. In acest scop, compania a lansat, la jumatatea acestui an, campania "Tu cum investesti alocatia copilului tau?", care se concentreaza pe asigurarea de viata ca varianta de investitie durabila a alocatiei pentru viitorul copilului.

"In afara de sanatate, educatia este cea mai importanta pentru viitorul unui copil si este firesc pentru un parinte sa fie intr-o continua preocupare pentru a le oferi copiilor sai sansa de a putea frecventa institutii de invatamant cat mai performante, in tara sau in strainatate. De asemenea, conform datelor Ghidului Complet al Universitatilor (The Complete University Guide), costul mediu pentru a urma studii superioare in Romania ajunge la 2.000 euro pe an, iar in strainatate poate sa depaseasca 10.000 euro pe an. Am luat toate aceste date in considerare, in momentul in care am decis sa lansam campania "Tu cum investesti alocatia copilului tau?", care se adreseaza parintilor care incaseaza lunar alocatia intr-un cont deschis la Banca Transilvania sau la Alpha Bank", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO al AEGON Romania.

"Vrem sa incurajam oamenii sa foloseasca alocatia copilului pentru a investi in viitorul acestuia, putandu-i astfel asigura accesul la studii superioare de calitate. Tocmai pentru ca alocatia lunara nu este o suma mare, exista sansa ca aceasta sa fie cheltuita pe lucruri nesemnificative pe termen lung. O asigurare de viata cu economisire, cum sunt AEGON Fii Sigur si AEGON de Viitor, este un sprijin financiar semnificativ pe care i-l poti oferi copilului tau, la majorat, te ajuta sa fii consecvent in strangerea banilor pe termen lung si protejeaza familia, in caz de accident sau deces al unui parinte", explica Sinziana Maioreanu, CEO al AEGON Romania.

Campania "Tu cum investesti alocatia copilului tau?" ii vizeaza pe toti clientii Bancii Transilvania si Alpha Bank care primesc alocatiile copiilor intr-un cont deschis la oricare dintre acesti doi parteneri bancari ai AEGON. In afara disciplinarii in ceea ce priveste comportamentul de economisire pe termen lung, acest tip de asigurare ofera persoanei asigurate si sprijin financiar in situatii neprevazute, fiind vorba despre o asigurare de viata cu economisire.

"Cea mai mare grija a unui parinte este legata de copilul sau, fie ca vorbim despre ajutorul pe care vrea sa i-l dea pentru a merge la facultate, pentru a da avansul pentru o locuinta, pentru a incepe o afacere, pentru a-si cumpara o masina etc. Acest lucru este firesc, iar noi l-am observat si printre clientii AEGON. Astfel, unu din doi clienti ii desemneaza ca beneficiari ai politelor de asigurare pe copiii lor. De aceea, cred ca este important sa ii sustinem si sa le oferim solutii de economisire care sa-i vizeze direct pe urmasii lor", a adaugat Sinziana MAIOREANU.

"O alta ingrijorare pe care am observat-o din discutiile cu clientii nostri este legata de costul studiilor din sistemul de invatamant superior. In conditiile in care datele furnizate de Comisia Europeana releva ca doar putin peste 26% dintre romani au studii superioare, fata de media europeana care este de 40%, cred ca este important sa incurajam parintii sa faca economii pentru a contribui la educatia copiilor. De asemenea, sondajele Eurostat arata ca 80,7% dintre absolventii de facultati din Romania isi gasesc un loc de munca imediat dupa terminarea studiilor, ceea ce demonstreaza, daca mai era nevoie, ca investitia in educatie echivaleaza cu oportunitati mai bune din punct de vedere profesional", a mai subliniat Directorul General al AEGON Romania.

AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin divizia de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON Romania are peste 910.000 de clienti si 130 de angajati.