1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CARPATICA trece de pe Rasdaq la Bursa de Valori Bucuresti

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au inceput sa fie tranzactionate ieri in cadrul Bursei de Valori Bucuresti, dupa o perioada de aproape patru ani, timp in care banca a fost listata pe Bursa Electronica Rasdaq. Actiunile bancii au inregistrat un randament de 94% in primele patru luni ale anului curent, in conditiile in care lichiditatea in piata s-a mentinut la o valoare medie a tranzactiilor de peste 2 mld. lei/sedinta.
"Cotarea la Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor CARPATICA reprezinta confirmarea performantelor financiare ale bancii si a aprecierii semnificative de care s-au bucurat in randul investitorilor, in ultimul an, actiunile BCC in ringul Bursei Electronice Rasdaq. Faptul ca societatea ATLASSIB are printre actionari o banca ce este listata la Bursa, ii confera siguranta ca va fi sustinuta in continuare. Daca suntem listati si dorim sa crestem capitalul social, putem sa facem acest lucru foarte repede si sa sustinem societatea de asigurare. Listarea la Bursa de Valori Bucuresti a BCC va avea, cu siguranta, un impact de imagine asupra societatii de asigurare ATLASSIB", a declarat domnul Nicolae HOANTA, Presedintele Bancii Carpatica, institutie de credit care se numara printre actionarii ATLASSIB.
Domnia sa a afirmat ca Banca Carpatica si societatea ATLASSIB vor initia, in cursul acestui an, un sistem de distributie gen bancassurance care da posibilitatea vanzarii produselor de asigurare prin intermediul retelei bancare. Tot in acest an, societatea de asigurare urmeaza sa preia denumirea "CARPATICA Asig", actiune prin care se urmareste evidentierea apartenentei companiei la grupul financiar CARPATICA, grup in curs de consolidare.
Banca CARPATICA a incheiat anul financiar trecut cu un profit brut de aproximativ 160 mld. lei, in crestere cu 65% fata de anul anterior, variatie consemnata si pentru valoarea activelor. Numarul de unitati BCC a ajuns la 43 la sfarsitul lui 2003, iar pana la finalul anului curent se estimeaza ca reteaua teritoriala a bancii va depasi 50 de unitati.
oana.scintee@mxp.ro