1asig.ro
1asig.ro

Bilant MAE: 11 cetateni romani si-au pierdut viata in cutremurul din Italia

5 min. / 1.540 cuvinte
Un singur roman mai este dat disparut in urma cutremurului din Italia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizand, luni, ca toate celelalte persoane de cetatenie romana care figurau anterior ca fiind disparute au fost identificate si sunt in viata. Astfel, bilantul total al victimelor este, in prezent, de 11 morti, sase raniti si o persoana disparuta.

PROMO


Pentru luni, Premierul Dacian CIOLOS a convocat o sedinta extraordinara de Guvern care va avea pe agenda si o analiza a masurilor de sprijin pentru romanii raniti si afectati de cutremurul devastator din Italia, precum si pentru familiile acestora. In sedinta de luni, la cererea sefului Executivului, ministerele Muncii si Externelor vor prezenta masurile de sprijin pe care Guvernul le va putea acorda diferitelor categorii de cetateni romani, victime ale acestui cutremur si familiilor acestora.

Conform MAE, in urma finalizarii tuturor procedurilor specifice, trupurile neinsufletite a sapte cetateni romani decedati in urma seismului vor fi repatriate, pe cale rutiera, in cursul zilei de luni, 29 august 2016.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE si cele doua echipe consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate in zonele calamitate, inca de la debutul crizei, isi vor continua activitatea si demersurile la fata locului pana la repatrierea tuturor corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanelor de cetatenie romana declarate disparute.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Bilantul victimelor cutremurului din Italia a ajuns la aproape 300 de morti si peste 400 de raniti. Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locala 3.36 (4.36, ora Romaniei), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, intr-o zona muntoasa din centrul Italiei. Seismul a fost urmat de circa 700 de replici, unele chiar depasind 4 sau 5 grade.

3.597 accesari