1asig.ro
1asig.ro

ASIROM VIG: Tehnologia este un bun partener pentru asigurarile de sanatate

5 min. / 1.540 cuvinte
Inovatiile tehnologie isi fac loc la nivelul tuturor segmentelor din domeniul financiar, iar zona asigurarilor private de sanatate nu face exceptie. "Noi consideram ca tehnologia este un bun partener pentru acest segment de asigurari", au declarat reprezentantii ASIROM VIG pentru 1asig.ro.

PROMO


Astfel, "inca de la inceputul anului, am demarat doua proiecte in cadrul departamentului de Sanatate, `robotii' care se ocupa de daunele din sanatate, si parteneriatul cu Docbook, prin care clientii ASIROM se pot programa online la medic. Asadar, tehnologia ne este un bun companion, prin inovatie si digitalizare lucrand constant pentru a oferi clientilor cele mai bune servicii", au adaugat acestia.

Introdus la inceputul lui 2018 in Departamentul Daune Sanatate, "ASIROM VIG Robot" este de 9 ori mai productiv decat operatorul uman, de 3 ori mai rapid si are o acuratete si o precizie de 100%, arata datele companiei. Astfel, daca un operator uman indeplineste 74 de sarcini, robotul face 640 pe zi, in conditiile in care robotul lucreaza 24 de ore, in timp ce programul unui operator este de 8 ore.

In ceea ce priveste parteneriatul dezvoltat cu Docbook, acesta reprezinta un sistem de programari online pentru clientii ASIROM care au asigurari de sanatate. Accesarea serviciilor este extrem de simpla: tot ce trebuie sa faca un client ce detine o asigurare de sanatate este sa intre in aplicatie, sa selecteze localitatea in care cauta un doctor, specialitatea, sa aleaga data programarii si sa bifeze calitatea de "asigurat ASIROM".

Asigurarile de sanatate, amenintate de legislatia ambigua

Cresterea recenta de pe segmentul de sanatate (n.red. in primul trimestru al acestui an, piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 25%) este un rezultat al mai multor factori, sunt de parere reprezentantii ASIROM VIG.

Astfel, au explicat acestia, "evolutia actuala este sustinuta de contextul economic, stabilitatea si sustenabilitatea in dezvoltarea mediului de business privat. Mai mult, piata muncii aduce noi provocari angajatorilor, de a motiva angajatii, de a gasi formule prin care sa ii tina aproape, sa le castige si rasplateasca fidelitatea, mizand pe employee benefits. Este clar ca tendinta pietei este de crestere pe acest segment, fiind sustinuta de inovatia in domeniu."

Pe de alta parte, exista si aspecte care au potentialul de a afecta evolutia pe acest segment. Astfel, cea mai mare provocare pentru dezvoltarea asigurarilor de sanatate, in acest moment, "o reprezinta legislatia ambigua", au mentionat reprezentantii ASIROM VIG.

1.168 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO