1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF l-a avizat pe Paul SWOBODA pentru un nou mandat ca Presedinte GRAWE si a aprobat majorarea capitalului companiei

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a autorizat, in cadrul sedintei de marti - 13 august a.c., numirea lui Paul SWOBODA (foto) pentru un nou mandat in functia de Presedinte al companiei GRAWE Romania Asigurare si majorarea capitalului social al companiei cu 23,5 milioane de lei.

Astfel, ASF a avizat modificarea Actului constitutiv al societatii GRAWE Romania Asigurare, urmare a majorarii capitalului social cu suma de 23,5 milioane de lei, de 47,5 milioane de lei la 71 milioane de lei.

Paul SWOBODA conduce compania GRAWE inca din luna septembrie 2012, cand a fost autorizat pe pozitia de Director General.

Cariera in asigurari a lui Paul SWOBODA a debutat in 2003, in cadrul concernului GRAWE, ca manager de proiect, iar din anul 2007 s-a alaturat echipei din Romania ca Membru al Consiliului de Administratie. In 2010 a devenit Membru al Consiliului Director, supervizand activitatile financiare si de control ale companiei. Paul SWOBODA detine un master in Stiinta Afacerilor si unul in Filozofie.

De asemenea, Autoritatea a avizat-o pe Monica SPATARU in functia de Vicepresedinte si pe Cristian VOICU in functia de membru al Directoratului GRAWE Romania Asigurare.

In 2018, GRAWE Romania Asigurare a subscris prime brute in valoare de 78,77 milioane de lei, in crestere cu 46,7% fata de anul precedent, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de 53,69 milioane de lei, potrivit raportului pe 2018 al companiei. Pentru acest an, asiguratorul anticipeaza o crestere a subscrierilor, cu accent pe asigurarile generale - in special pe RCA.

In aceeasi sedinta, ASF a mai autorizat:

- Numirea doamnei Elena PETCULESCU pentru un nou mandat in calitate de membru al Consiliului de Administratie al societatii GARANTA Asigurari;
- Numirea doamnei Silvia MUNTEAN in calitate de Director al SSIF IFB FINWEST;
- Modificarea Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, administrat de S.A.I. Raiffeisen Asset Management.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.