ASF a publicat proiectul de modificare a normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor de asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


1 EUR = 4.7582 RON
1 USD = 4.3186 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ASF a publicat proiectul de modificare a normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor de asigurari


Consiliul ASF a aprobat proiectul Normei pentru modificarea alin. (3) al art. 11 din Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie. Prin aceasta modificare, va fi extinsa valabilitatea certificatelor emise de ISF - Institutul de Studii Financiare, care expira la data de 30 iunie, pana pe 30 noiembrie a.c.

Proiectul este in stadiul de consultare publica pana pe 24 iunie.

Astfel, Autoritatea de Supraveghere Financiara emite urmatoarea norma:

Art. I. - Alineatul (3) al articolului 11 din Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1090, din 21 decembrie 2018, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(3) Certificatele de pregatire profesionala emise de ISF care expira incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei norme raman valabile pana la data de 30.11.2019, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (2) lit. b); prevederea se aplica si in cazul angajatilor societatilor pentru urmarea programelor de pregatire profesionala initiala."

Propunerea de modificare a prevederilor articolului 11 alineatul (3) a fost primita din partea atat a asociatiilor profesionale reprezentative ale pietei de asigurari - UNSAR, UNSICAR si PRBAR - care solicita A.S.F. prelungirea valabilitatii certificatelor emise de ISF pana la 30.11.2019 (fata de 30.06.2019 cat este in prezent) si aplicarea aceluiasi termen si in cazul angajatilor care trebuie sa sustina examenul de certificare, cat si a ISF.

Textul integral al proiectului este disponibil AICI. Cititi AICI Nota de fundamentare a proiectului.

Propunerile si observatiile pe marginea proiectului pot fi comunicate la adresa reglementare.consultare@asfromania.ro, pana cel tarziu in data de 24 iunie 2019.

Norma nr. 20/2018 privind pregatirea profesionala a persoanelor implicate in activitatea de distributie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1090, din 21 decembrie 2018 stabileste cadrul unitar, conceptual si procedural pentru:

- dobandirea si certificarea competentelor profesionale si mecanismele de control si de evaluare a cunostintelor in domeniul asigurarilor si/sau reasigurarilor pentru persoanele implicate in activitatea de distributie;

- conditiile de autorizare a furnizorilor de programe de pregatire profesionala in domeniu, conditiile de avizare a intermediarilor principali in calitate de furnizori de programe de pregatire profesionala si obligatiile furnizorilor, societatilor si intermediarilor principali in ceea ce priveste activitatea de pregatire profesionala in asigurari si/sau reasigurari;

- cerintele de atestare a lectorilor si alte activitati conexe activitatii de asigurare si/sau reasigurare.

Cerintele IDD in ceea ce priveste garantarea unui nivel ridicat de profesionalism si competenta in randul intermediarilor de asigurari, reasigurari si asigurari auxiliare, ai angajatilor acestora, precum si in randul angajatilor societatilor de asigurare si reasigurare, prevad faptul ca pregatirea profesionala trebuie sa corespunda specificului si complexitatii desfasurarii activitatii de distributie de asigurari si/sau reasigurari.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASF a publicat proiectul de modificare a normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor de asigurari).

Noutati 1asig.ro
» Comisia Europeana solicita Romaniei sa respecte normele UE privind vanzarea de produse de asigurare de catre distribuitorii din alte state membre
» Rata combinata a daunei RCA a urcat la peste 117%, dar pretul politei ar putea scadea
» O treime din dosarele de dauna deschise de membrii UNSAR, in primele 7 luni, au fost cauzate de fenomenele atmosferice
» Marius LASLO, DESTINE Broker: Am observat cu totii o inmultire in ultimii ani a fenomenelor meteo extreme
» Romania si alte 11 state membre UE vor colabora pentru reducerea la jumatate a deceselor si accidentelor grave pana in 2030
» Noile tarife de referinta pentru politele RCA. Scadere de circa 7% pentru segmentul autoturisme - persoane fizice
» Numele tau este in "Hall of Fame"?
» ASF a autorizat noi numiri la conducerea a trei asiguratori
» ISF organizeaza 2 cursuri pe linii de asigurari non-auto
» UNSAR: Asiguratorii platesc daune semnificative atunci cand accidentele implica decese sau vatamari corporale
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 20.06.2019 | 1552 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM