ASF a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare. Schimbari si in organigrama institutiei - Asigurari - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor din Romania - 1asig.ro

ASF a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare. Schimbari si in organigrama institutiei - Asigurari...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


Bucuresti
20
1 EUR = 4.6292 RON
1 USD = 3.9502 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ASF a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare. Schimbari si in organigrama institutiei


Autoritatea de Supraveghere Financiara a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiei, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial din 22 iunie 2017, data de la care a si intrat in vigoare noua schimbare. Conform documentului, a fost adaptata si organigrama ASF, conform careia Vicepresedintele sectorului de Asigurari-Reasigurari va avea sub supraveghere o noua Directie.

Astfel, Vicepresedintele sectorului de Asigurari-Reasigurari, respectiv Cornel COCA CONSTANTINESCU, va avea in subordine si Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita, nou infiintata.

Aceasta include Serviciul supraveghere intermediari si canale alternative de distributie si Serviciul supravegherea regulilor de conduita ale societatilor de asigurare-reasigurare si ale intermediarilor.

Pe langa aceasta Directie noua, Vicepresedintele sectorului de Asigurari-Reasigurari mai are in subordinea sa directa: Cabinet vicepresedinte, Directia Reglementare-Autorizare si Directia Supraveghere si Control.

Intrebati de catre 1asig.ro despre motivele care au condus la schimbarea Regulamentului, reprezentantii Autoritatii au declarat: "ASF este preocupata permanent sa asigure o structura functionala eficienta care sa intareasca activitatile cu o importanta deosebita din punct de vedere al atributiilor si obiectivelor sale. In acest sens, modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al ASF a urmarit alinierea structurii functionale a Directiei supraveghere din cadrul Sectorului Asigurari - Reasigurari cu structurile de supraveghere din celelalte sectoare, in vederea intaririi functiei de supraveghere si control precum si asigurarii unor abordari similare pe toate cele trei piete."

"In acelasi timp, s-a urmarit consolidarea functiei de monitorizare a modului de implementare si respectare a regulilor de conduita la nivelul pietei asigurarilor cu scopul de a asigura o protectie adecvata a consumatorilor", au adaugat oficialii ASF.

Conform modificarilor din Regulament, "Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita asigura realizarea obiectivelor ASF privind supravegherea brokerilor si a altor intermediari in asigurari, a activitatii desfasurate de acestia in relatia cu clientii si cu asiguratorii, precum si realizarea actiunilor de control cu privire la functionarea acestora si cu privire la activitatea desfasurata."

De asemenea, Directia asigura monitorizarea respectarii regulilor de conduita ale asiguratorilor-reasiguratorilor, ale brokerilor si altor intermediari in asigurari in cadrul activitatii desfasurate.

Obiectivele Directiei Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita sunt:
  1. asigurarea supravegherii modului de functionare a brokerilor si a altor intermediari in asigurari si respectarea sistemului de guvernanta;
  2. asigurarea supravegherii respectarii regulilor de conduita ale societatilor de asigurare-reasigurare si ale brokerilor si altor intermediari in asigurari, bazate pe identificarea, prevenirea si administrarea riscurilor, precum si a cerintelor privind guvernanta interna a produselor;
  3. alinierea modului de supraveghere a riscurilor conform celor mai bune practici internationale;
  4. asigurarea respectarii regulilor de conduita si transparenta in relatia cu consumatorii de produse de asigurare si a celor mai bune practici in activitatea de vanzare/distributie si in furnizarea serviciilor de consultanta in asigurari.
UPDATE: Directia Supraveghere Intermediari si Supravegherea Regulilor de Conduita va fi condusa de Mona CUCU, avand o experienta de circa 20 de ani in piata de asigurari.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ASF a modificat Regulamentul de Organizare si Functionare. Schimbari si in organigrama institutiei).
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 26.06.2017 | 5705 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
1 comentariu
Munteanu Calin (Anonim) (26.06.2017 17:20)
Andreea Radu tu crezi continutul din acest articol?:)
Sincer te rog sa mi raspunzi.Adevarul este ca sunt doar niste
Abureli de Doi Bani.Piata asigurarilor este cum este doar din
cauza ASF.


DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM