1asig.ro
1asig.ro

ASF a incheiat un protocol de colaborare cu autoritatea de supraveghere financiara din Republica Moldova in domeniul educatiei financiare

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) din Republica Moldova au incheiat un protocol de colaborare in domeniul educatiei financiare.

PROMO


Obiectivele protocolului vizeaza, in principal, crearea unui cadru institutional comun care sa asigure imbunatatirea gradului de educatie financiara a reprezentantilor pietelor financiare si a consumatorilor de servicii financiare non-bancare din Republica Moldova, se arata in comunicatul de presa remis de catre ASF. Astfel, se asigura si o protectie adecvata a drepturilor si intereselor acestora din urma.

"Vom impartasi experienta noastra in materie de educatie financiara si partenerilor din Republica Moldova. Intr-o piata financiara globala, este foarte important sa avem consumatori bine informati si educati. Numai asa putem implementa cu succes strategiile de dezvoltare pentru pietele financiare non-bancare", a declarat Leonardo BADEA, Presedintele ASF.

Programele de educatie financiara se vor desfasura pe mai multe paliere:
  • la nivelul sistemului de invatamant (primar, gimnazial, liceal si universitar) prin desfasurarea unor programe si proiecte adaptate fiecarui ciclu in parte;
  • la nivel general prin realizarea unor materiale informative (DVD-uri, pliante, brosuri) care vor fi distribuite participantilor la activitatile educationale, precum si prin dezvoltarea unei platforme informatice care va contine date despre evenimentele si programele de educatie financiara adresate populatiei.
"Aceasta initiativa are ca principal scop formarea unei culturi financiare a consumatorilor care sa contribuie la o mai buna intelegere a conceptelor si a mecanismelor financiare. Educatia timpurie este foarte importanta in acest domeniu, de aceea ne vom concentra activitatile asupra sistemului de invatamant", a declarat Prim-Vicepresedintele ASF, Ovidiu WLASSOPOL.

Totodata, protocolul de colaborare presupune si realizarea unui studiu cu privire la nivelul educatiei financiare din Republica Moldova, precum si punerea in aplicare a unor proiecte de imbunatatire a Strategiei Nationale de Educatie Financiara.
1.399 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO