1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF a avizat PRBAR ca furnizor de programe educationale in domeniul asigurarilor

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare - PRBAR a primit, miercuri - 18 iulie a.c., avizut ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara ca furnizor de programe educationale in domeniul asigurarilor.

Programele se vor desfasura prin intermediul proiectului PRBAR Academy.

"Cu exact un an in urma PRBAR a decis infiintarea PRBAR Academy, anticipand efectele asupra pregatirii profesionale si a educatiei financiare pe care le va avea transpunerea in legislatia nationala a IDD-ului. In tot acest timp PRBAR Academy a organizat peste 24 de evenimente la nivel national in 17 orase prin Cursuri, Caravane, Conferinte la care au participat peste 810 colegi din piata de asigurari si nu numai, cu diferite teme de actualitate in lumea asigurarilor, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Otilia MIHAI, Presedintele PRBAR Academy.

"Am incercat si credem ca am si reusit ca printr-o abordare diferita de ceea ce se intamplase pana acum ceva vreme sa proiectam o alta perspectiva, o alta abordare a principalelor probleme ale industriei noastre. Prin cele 7 acorduri de colaborare cu Autoritati si Entitati de profil, Universitati de prestigiu din lumea Academica, PRBAR Academy este implicata si in Programul de Educatia Financiara demarat de catre ASF si Institutul de Studii Financiare", a adaugat ea.

Otilia MIHAI le-a multumit tuturor colegilor din Patronat pentru modul in care au sustinut Programa PRBAR Academy, prin implicarea personala in desfasurarea cursurilor si nu in ultimul rand, partenerilor Asiguratori si Institutului de Studii Financiare. "Consider ca tot ce am realizat pana acum, cu totii, a adus o valoare adaugata procesului de Educatie Financiara, iar acest lucru ne obliga sa continuam si sa imbunatatim metodele de pregatire profesionala, sa ridicam standardul de cunostiinte a celor ce activeaza in asigurari, la un nivel european", a mai spus Presedintele PRBAR Academy.

La randul sau, Viorel VASILE, Presedintele Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare - PRBAR, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, ca autorizarea PRBAR Academy ca furnizor de programe educationale in domeniul asigurarilor vine ca o recunoastere a profesionalismului colegilor din PRBAR, cat si eforturilor de pana acum intreprinse in sensul de a avea o Legislatie secundara in domeniul pregatirii profesionale, moderna si aplicata, pentru dobandirea cunostiintelor si abiltatilor necesare in vederea oferirii serviciilor de calitate catre consumator.

"Importanta pe care o acordam Educatiei Financiare se va regasi si in cadrul Conferintei PRBAR din 28 septembrie 2018, unde colegii mei vor prezenta strategia PRBAR Academy pentru anul 2019, cat si alte Programe cu un impact major", a mentionat Viorel VASILE.

"Ne dorim ca, impreuna cu partenerul nostru - Institutul de Studii Financiare, sa contribuim la schimbarea de viziune referitoare la pregatirea profesionala a fortei de vanzari din piata asigurarilor, o data cu implementarea IDD in Romania", a subliniat Presedintele PRBAR.

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) s-a lansat oficial pe 2 martie 2017, prin efortul comun al celor 10 membri fondatori. Principalul obiectiv al Patronatului consta in organizarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai in relatiile cu orice alte entitati, autoritati, institutii publice, in raport cu obiectul si scopul ei de activitate si in acord cu prevederile legale. In prezent, Patronatul are 16 membri si 3 parteneri.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: PRBAR: Realizari si obiective pentru 2018
PRBAR a incheiat un protocol de colaborare cu Asociatia Brokerilor din Moldova
AON devine al 16-lea membru PRBAR

PROMO