1asig.ro
1asig.ro

AON paraseste UNSICAR. Cum reactioneaza brokerii?

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de brokeraj in asigurari AON Romania a anuntat ieri, 25 noiembrie, retragerea din UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR). Motivul invocat se refera la faptul ca AON, broker activ pe segmenul corporate, nu isi mai regaseste o reprezentare a intereselor sale in cadrul Uniunii, potrivit unui comunicat de presa. Astfel, potrivit AON, "ponderea in randul membrilor s-a modificat substantial in favoarea intermediarilor activi pe zona de retail, UNSICAR focusandu-se pe reprezentarea intereselor acestora".

PROMO


In replica, Bogdan ANDRIESCU, Presedintele UNSICAR, ne-a declarat: "Uniunea este implicata in mai multe proiecte, care au fost initiate la solicitarea membrilor sai si care vizeaza diverse arii de interes pentru brokerii in asigurari, cum ar fi, de exemplu, intermedierea si vanzarea produselor de asigurare in mediul online. Demersurile UNSICAR de sustinere a pietei de brokeraj in asigurari, in general, si a membrilor sai, in special, sunt dovedite de cererile de aderare primite anual".

Astfel, pe parcursul acestui an, 6 societati de brokeraj in asigurari au devenit membri UNSICAR, iar in prezent se afla in discutie doua noi cereri de aderare, ce vor fi analizate in cadrul Adunarii Generale, din data de 12 decembrie 2013.

In acelasi timp, SAFETY Broker, companie specializata atat pe segmentul retail, cat si pe corporate, clasata pe a doua pozitie din piata din punct de vedere al intermedierilor, sublinizeaza importanta unei uniuni puternice.

"Este o perioada grea pentru piata de asigurari in general, si pentru cea de brokeraj in particular, de aceea apreciez ca unitatea este foarte importanta, deoarece doar impreuna pot reprezenta o forta de negociere cu asiguratorii si autoritatile de reglementare. Consider ca acest tip de manifestari singulare nu sunt in interesul industriei. De asemenea, as dori sa va informez ca in cadrul sedintei din 12 decembrie, statutul Uniunii va fi actualizat la realitatile prezente ale pietei", ne-a precizat Viorel VASILE, Managing Partner, SAFETY Broker

In prezent, UNSICAR reprezinta interesele a 95 de brokeri in asigurari, care activeaza atat pe segmentul corporate, cat si pe cel de retail si genereaza peste 80% din volumul total de prime intermediate de piata de profil.

3.044 accesari