1asig.ro
1asig.ro

AIG Life si AIG Romania, neafectate de criza

5 min. / 1.540 cuvinte
AIGCompaniile locale de asigurari AIG Life si AIG Romania nu sunt afectate de grava criza in care se zbate gigantul American International Group (AIG).

PROMO


Astfel, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, "indicatorii de solvabilitate si lichiditate ai celor doua societati romanesti de asigurare care au ca actionari semnificativi companii din cadrul grupului american AIG - respectiv AIG LIFE si AIG Romnia - respecta cerintele prevazute de reglementarile prudentiale in vigoare, conform situatiilor tehnico-financiare semestriale transmise organismului de reglementare pana la 30 iunie a.c.".

De asemenea, cele doua companii au incheiate contracte de reasigurare cu mai multi reasiguratori, procentul de risc retinut in cadrul grupului din care fac parte fiind foarte redus, precizeaza autoritatea de reglementare.

Totodata, ambele societati romanesti au incheiat primul semestru pe profit. De altfel, AIG Life a fost compania romaneasca de asigurari cea mai profitabila, cu un rezultat financiar de 24 mil. lei (6,54 mil. EUR). In acelasi timp, AIG Romania a realizat un profit de 3,9 mil. lei (1,07 mil. EUR).
La inceputul sedintei bursiere de la New York de ieri, 15 septembrie a.c., AIG a scazut cu 50%, pe fondul esecului de a prezenta un plan viabil de redresare financiara.
4.926 accesari