1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

A fost fondat Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare. Cine sunt membrii?

Joi, 15 decembrie 2016, a fost fondat PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, prima organizatie patronala din domeniu. Printre membrii fondatori se numara brokeri de asigurare cu experienta, ce cumuleaza o cota de aproape 25% din industria romaneasca de intermediere, au anuntat reprezentantii Patronatului intr-un comunicat de presa.

Lista membrilor include, in momentul de fata, urmatoarele companii:
  • SAFETY Broker de Asigurare;
  • RENOMIA - SRBA Insurance Broker;
  • ASIGEST Broker de Asigurare;
  • MILLENIUM Insurance Broker;
  • CAMPION Broker de Asigurare;
  • PSG Insurance Broker;
  • PROFESSIONAL Broker de Asigurare;
  • GLOBASIG Broker de Asigurare-Reasigurare;
  • INTERBUG Broker de Asigurare;
  • D&CA Insurance.
"PRBAR este o completare necesara a peisajului asociativ din tara noastra. Ne propunem sa fim vocea unui segment important al industriei de brokeraj si din aceasta perspectiva, sa lucram impreuna cu toate structurile similare deja existente pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil si stabil", au declarat oficialii Patronatului.

PRBAR este "o persoana juridica de drept privat, cu scop nepatrimonial, independenta, care este infiintata in temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social. Principalul obiectiv al acesteia consta in organizarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai in relatiile cu orice alte entitati, autoritati, institutii publice, in raport cu obiectul si scopul ei de activitate si in acord cu prevederile legale", se arata in comunicatul de presa.

"Pentru realizarea acestui scop, PRBAR va desfasura activitati specifice, precum elaborarea si promovarea de proiecte, acte normative, instructiuni, rezolutii si propuneri ale membrilor Patronatului, reprezentarea, promovarea si sustinerea intereselor economice, tehnice, juridice si sociale ale membrilor sai, dezvoltarea de relatii de colaborare cu alte patronate si cu alti investitori, impunerea la nivel national a unui standard minim de calitate privind obiectul de activitate al membrilor Patronatului, desemnarea, in conditiile legii, de reprezentanti la negocierile cu diferitele autoritati etc.", se mai arata in comunicat.

Toti brokerii care doresc sa se alature PRBAR sunt invitati sa trimita adeziunile pe adresa de e-mail office@prbar.ro. Poate deveni membru al PRBAR orice persoana juridica avand ca obiectiv de activitate brokerajul in asigurari/ reasigurari si furnizarea de servicii conexe acestora.