1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Luna Asigurarilor de Locuinte

Fenomenele meteo extreme devin o realitate si in Romania. Cel mai recent exemplu este puternica furtuna din nord-vestul tarii care a lasat in urma un bilant tragic, cu opt morti, mai multi raniti, case si masini avariate. De asemenea, tot auzim ca si pericolul unui cutremur puternic pentru Romania este unul cat se poate de real.

Cu toate acestea, doar 1 din 5 locuinte sunt protejate printr-o asigurare obligatorie de locuinta (polita PAD) - care acopera cele trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii, alunecari de teren, in limita a 20.000 euro. Pentru o protectie suplimentara, proprietarii pot incheia si o polita facultativa a locuintei, pe langa cea obligatorie.

Asadar, nevoia unei polite de asigurare pentru locuinte este in crestere. In acest sens, anul acesta se desfasoara a cincea editie a Campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", proiect care are ca obiective cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta, precum si informarea acestora cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta.

Conceptul "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost lansat, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.

In cadrul acestei campanii va fi organizat un eveniment dedicat riscurilor catastrofale si asigurarilor de locuinta: ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale, pe 18 octombrie a.c., la Hotel Sheraton din Bucuresti.

Asigura-ti Locuinta!