1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Flacari

La momentul scrierii acestui editorial, un incendiu de vegetatie urias ardea necontrolat de 11 zile in nord-estul Greciei, cuprinzand deja peste 77.000 de hectare din teritoriu si fiind cel mai mare inregistrat pe teritoriul european din ultimii ani. Este doar cel mai recent dintr-o serie de astfel de fenomene violente care afecteaza, deja, de ani de zile, Grecia si multe alte teritorii din intreaga lume.

Romania este si ea amenintata. Seceta, temperaturile extrem de mari, vantul puternic si practicile agricole problematice de ardere a miristilor cresc probabilitatea aparitiei acestor fenomene si in tara noastra. Chiar recent, pe 22 august, un incendiu de vegetatie a izbucnit in zona de Nord a Capitalei, in apropierea unui cartier rezidential de case de langa padurea Baneasa, afectand fatada si terasa unei locuinte.

In paralel, recenta tragedie din Crevedia atrage atentia asupra riscurilor generate de activitatea umana. In urma exploziilor, 2 persoane au murit, alte 56 au fost ranite, iar mai multe familii au ramas fara locuinte si masini.

Sunt doar exemple nefericite ce ne reamintesc, insa, de importanta incheierii unor asigurari care sa ne protejeze financiar in fata dezastrelor naturale sau a neglijentei umane.

De la 1 octombrie, vorbim, din nou, de protectia locuintei, atat printr-o asigurare obligatorie, cat si prin una facultativa, in cadrul campaniei nationale de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte". Proiectul ajunge la editia a XI-a si, ca in fiecare an, are nevoie de sprijin pentru a duce cat mai departe mesajele privind rolul, importanta si beneficiile politelor de locuinta. Fiti alaturi de noi!