1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Virgil ICHIM pleaca de la ...

Virgil ICHIM pleaca de la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private

Virgil ICHIM (foto), CEO, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, pleaca de la conducerea companiei incepand cu data de 30 aprilie 2024. Marilena BARLIGA este propusa pentru a-i prelua functia.

Virgil a condus operatiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor si a initiativelor strategice din cadrul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari pentru mai bine de 20 de ani, a transmis compania.

ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private a ajuns la aproape 1,7 milioane de participanti si 28,3 miliarde de lei active nete administrate (la finalul lunii martie 2024), de doua ori si jumatate peste nivelul de acum 5 ani, cu un randament anualizat de 7,13% in ultimii 5 ani.

„Dupa 5 ani la conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private si alti 20 de ani in cadrul grupului Allianz-Tiriac, am decis sa dau curs altor oportunitati si provocari profesionale, dar ma bucur ca am putut contribui la dezvoltarea business-urilor de asigurari si pensii private, mai ales ca las in urma o echipa puternica si responsabila care va dezvolta viitoarele proiecte cu acelasi profesionalism”, a declarat Virgil ICHIM. 

"Virgil a adus contributii foarte importante companiei si este un profesionist desavarsit, pe care m-am putut baza ori de cate ori a fost nevoie. Suntem recunoscatori pentru dedicarea de care a dat dovada si pentru efortul depus in toti acesti ani, si ii dorim mult succes in tot ceea ce-si propune de acum inainte", spune Virgil SONCUTEAN, Presedinte al Consiliului de Administratie Allianz-Tiriac Pensii Private.

Totodata, Consiliul de Administratie va propune pentru rolul de CEO ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private pe Marilena BARLIGA, in prezent Director al Diviziei Market Management si Comunicare in cadrul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari. 

Marilena are o experienta de management de peste 20 de ani in institutii financiare de top. In ultimii 6 ani a fost responsabila, alaturi de membrii Board-ului ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, de strategia de piata, de experienta clientilor, de proiectele de digitalizare, de guvernanta produselor de asigurare si de planurile de afaceri pentru strategia de piata a companiei. 

Numirea sa in functia de CEO al ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private se va face odata cu primirea aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara.

ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A administreaza active nete de peste 28,3 miliarde lei (la finalul lunii martie 2024) si are peste 1,7 milioane de participanti la fondurile de pensii private administrate.