1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Zodia Asigurarilor, ...

VIDEO: Zodia Asigurarilor, Episodul 2 - Unde si cum ne tratam sanatatea?

Al doilea episod din emisiunea "Zodia Asigurarilor", difuzat vineri, 15 martie 2021, pe Canal33, a avut ca tema principala asigurarile de sanatate si viata.

"In situatia sanitara dificila creata de pandemie, clientii au devenit vizibil mai interesati de asigurarile de sanatate si ne solicita informatii din ce in ce mai des", a declarat Adrian GORAN, Manager Departament Viata, Sanatate si Pensii, Destine Broker.

El a explicat ca adeseori potentialii clienti exprima indoieli cu privire la tratamentul de care s-ar bucura in mediul privat, ca posesori ai unei asigurari private de sanatate, in comparatie cu un client care plateste direct. Pretul asigurarii este, de asemenea, un subiect adus in discutie in cele mai multe cazuri. "Exista un mit potrivit caruia asigurarile de sanatate sunt foarte scumpe, dar adevarul este ca exista o plaja extrem de variatade produse, cu beneficii si costuri diferite, care pot raspunde nevoilor fiecarui asigurat," a subliniat el pentru spectatorii emisiunii "Zodia Asigurarilor".

Episodul "Unde si cum ne tratam sanatatea" face parte din noua serie de emisiuni Canal33, in parteneriat cu XPRIMM, care abordeaza teme legate de lumea asigurarilor, pe intelesul tuturor.

Vineri, alaturi de Adrian GORAN, s-au aflat in studio Irina BEJAN, Head of health insurance, Euroins Romania, Florian GABA, Managing Partner, ProFiduciaria si Sergiu COSTACHE, Presedinte, XPRIMM - Asigurari & Pensii, moderator al talkshow-ului.

Discutia s-a axat pe importanta asigurarilor de sanatate si ce ne pot oferi acestea, lamurind sau demontand cateva dintre miturile de baza care circula in legatura cu acest subiect si subliniind necesitatea unei corecte si complete informari a publicului cu privire la acest topic.

"Cei mai multi asiguratori ofera servicii de telemedicina (prin call center-uri medicale), la care raspund in permanenta medici. Acestea ofera posibilitatea de a obtine un sfat medical de urgenta si indrumari cu privire la serviciile medicale la care trebuie sa apelam pentru rezolvarea problemei de sanatate cu care ne confruntam. A apela la aceste servicii medicale in reteaua de parteneri a asiguratorului nu presupune suportarea niciunui cost de catre asigurat", a declarat Irina BEJAN.

Episodul a capatat si o nota personala, oferita de povestea accidentului suferit de Florian GABA, si a experientei sale cu asigurarile voluntare si sistemul public de sanatate din Romania.

"Exista servicii medicale private de cel mai inalt nivel. In sistemul public, accesul la astfel de servicii este destul de greu. Adeseori presupune un timp de asteptare mare sau nelipsitele plati informale. Ca atare, judecand prin prisma experientei mele personale, cred ca asigurarea de sanatate iti ofera sansa unica de a controla calitatea si promptitudinea serviciilor de sanatate de care beneficiezi. Pentru multi pacienti care au nevoie de servicii complexe, cure prelungite, interventii chirurgicale mai complicate, existenta unei asigurari de sananate atent alese se poate dovedi vitala, date fiind costurile ridicate ale unor astfel de proceduri." a adaugat GABA.

Puteti urmari celelalte declaratii aici: