1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Serviciile de finantare ...

Serviciile de finantare participativa vor fi accesibile pentru mediul de afaceri din Moldova

Sectorul privat din Republica Moldova va putea accesa finantare alternativa celei bancare prin instrumente de crowdfunding sau finantare participativa. Un proiect de lege in acest sens a fost aprobat in cadrul sedintei de Guvernului, din 18 ianuarie 2023. Astfel, procesul de finantare a afacerilor se va democratiza, iar antreprenorii vor putea atrage investitii direct de la cetateni, prin intermediul platformelor electronice.

Potrivit documentului, activitatile de business se vor desfasura pe platforme electronice si prin mijloace sigure de identificare, ceea ce va duce la evitarea procedurilor birocratice, iar platile si tranzactiile procesului de finantare participativa vor avea loc exclusiv prin virament bancar si instrumente de plata oferite de societatile de plata.

Serviciile de finantare participativa au printre obiective: promovarea dezvoltarii durabile a IMM-urilor prin imbunatatirea mediului juridic si economic; asigurarea si cresterea competitivitatii si performantelor intreprinderilor mici si mijlocii; crearea unui mediu investitional atractiv pentru IMM-uri; dezvoltarea economiei prin dezvoltarea companiilor care, la randul lor, atrag investitii mai mari, achita impozite mai mari, creeaza noi locuri de munca, ceea ce conduce la cresterea nivelului de trai al populatiei.

Finantarea participativa sau crowdfundingul reprezinta o modalitate de democratizare si extindere a accesului la capital, facilitand astfel comunitatea investitionala in selectarea sectoarelor antreprenoriale ale economiei care necesita fonduri de capital si care, de altfel, au acces limitat la sursele de finantare traditionala.