1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Republica Moldova: Noua Lege RCA ...

Republica Moldova: Noua Lege RCA aplicabila de la 1 aprilie

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) reaminteste ca, incepand cu 1 aprilie 2023, va intra in vigoare noua Lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse de vehicule (nr. 106 din 21-04-2022).

Actul normativ vine sa fortifice cadrul regulator ce vizeaza protectia pagubitilor si prevede majorarea limitelor de raspundere acoperite prin asigurarea RCA de la un milion de lei la un nivel de 100.000 euro, in cazurile de avariere sau distrugere a bunurilor. La fel, pentru vatamari corporale si decese produse in unul si acelasi accident, limita de despagubire se stabileste pentru accidente la un nivel de 100.000 euro - pentru o parte vatamata sau la un nivel de 500.000 euro - indiferent de numarul partilor vatamate.

Noua lege include si o categorie de despagubiri pentru prejudicii morale ca urmare a dizabilitatii sau a decesului persoanelor implicate in accidentul rutier, limita de despagubire fiind de 5 000 de euro pentru o parte vatamata sau de 10 000 de euro, indiferent de numarul partilor vatamate.

Pentru detalii, click AICI!