1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
In criza COVID-19, ASF reduce cu ...

In criza COVID-19, ASF reduce cu 25% contributiile datorate de catre entitatile reglementate

ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis scaderea cu 25% a tuturor contributiilor datorate de catre entitatile reglementate, pe perioada instituirii starii de urgenta generate de raspandirea COVID-19.

"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, in sedinta din data de 24 martie 2020, modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autoritatii, in sensul diminuarii cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de catre entitatile reglementate si supravegheate de catre Autoritate", se arata in comunicatul transmis de ASF.

Decizia va fi aplicata incepand cu 1 aprilie 2020 si va fi mentinuta pana la incetarea starii de urgenta. Aceasta masura este menita sa sprijine industria serviciilor financiare nebancare, in general, si a entitatilor care se confrunta cu dificultati economice datorita situatiei generate de raspandirea COVID-19, in special, explica Autoritatea.

"Prin adoptarea modificarilor la Regulamentul 16/2014 se creeaza premisele ca entitatile care activeaza in cadrul celor trei piete financiare supravegheate de ASF sa isi pastreze un nivel de lichiditate adecvat si sa isi poata directiona resursele financiare catre activitatile de baza", se mai precizeaza in documentul citat.

In aceeasi sedinta, ASF a avizat noi numiri in cadrul mai multor companii de asigurari si de brokeraj de pe piata locala.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.