1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EXCLUSIV: Topul complet al ...

EXCLUSIV: Topul complet al companiilor de asigurari private de sanatate in T1 2022

Asigurarile de sanatate au cumulat in primul trimestru al anului 2022 prime brute subscrise in valoare de peste 184,39 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de aceeasi perioada a anului 2021. Vezi clasamentul tuturor jucatorilor din piata in functie de valoarea primelor brute subscrise - calcul XPRIMM!

Din total:

  • primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale sunt in suma de 111,9 milioane lei, in crestere cu aproximativ 28% si reprezentand circa 61% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata sunt in suma de 72,4 milioane lei, in crestere cu circa 29% fata de perioada similara a anului anterior.

Publicatiile XPRIMM au obtinut de la ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara topul companiilor active pe piata asigurarilor private de sanatate in functie de cota de piata si a calculat valoarea subscrierilor.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare este liderul pietei, cu o cota de piata de 28,43% si cu prime brute subscrise de circa 52,4 milioane de lei. Pe locul doi se afla GROUPAMA Asigurari - un urcare cu o pozitie fata de anul 2021, cu o cota de piata de 21,14% si subscrieri estimate la circa 39 milioane de lei,

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a coborat pe locul al treilea, cu o cota de piata de 19,69% si subscrieri de circa 36,3 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

Urmatoarele doua pozitii sunt mentinute, ca in 2021, de NN Asigurari de Viata - 10,46% / 19,3 milioane de lei si OMNIASIG VIG - 7,36% / 13,6 milioane de lei.

Aceste prime cinci companii detin peste 87% din totalul primelor brute subscrise.

Top 10 este completat de ASIROM VIG (6,14%), ASITO KAPITAL (4,31%), EUROINS Romania (1,38%), BCR Asigurari de Viata VIG (0,33%) si EUROLIFE FFH Asigurari Generale (0,30%).

In piata functioneaza si urmatoarele companii, insa detin cote foarte mici: NN Asigurari, GENERALI Romania, BRD Asigurari de Viata, UNIQA Asigurari, UNIQA Asigurari de Viata si GARANTA Asigurari.

Conform datelor ASF, numarul contractelor in vigoare la finalul lunii martie 2022 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 195.974, in scadere cu circa 48% fata de numarul contractelor in vigoare la finele trimestrului I 2021.

In trimestrul I 2022, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 80 milioane de lei, astfel:

  • o 54 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o majorare de aproximativ 37,6% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • o 26 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere de circa 17% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Piata asigurarilor a cumulat in primul trimestru al anului 2022 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 4,66 miliarde de lei, marcand un record istoric, volum in crestere cu aproximativ 46% fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior. Vezi AICI clasamentele jucatorilor conform calculelor XPRIMM, atat per total piata, cat si pe asigurari generale si de viata, precum si ce schimbari au fost comparativ cu perioada similara a anului trecut!

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cum este impartita piata asigurarilor intre cei 26 de jucatori. Clasamentul total in T1 2022!