1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Decizii ale Consiliului de Administratie ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare

In cadrul sedintei din 20 iunie 2023, Consiliul de administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pietei financiare nebancare.

Astfel, CNPF a autorizat:

 • Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a restructurarii emisiunii anterioare de valori mobiliare, plasate de "DAKON" SA si majorarea capitalului social cu 571.040 lei prin marirea valorii nominale a unei actiuni ordinare nominative de la 5 lei la 85 lei din contul capitalului propriu. Capitalul social al societatii dupa restructurarea emisiunii va constitui 606.730 lei, divizat in 7.138 actiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominala de 85 lei.
 • Inregistrarea EXIMTRANS-ASIG in Registrul agentilor de asigurare si agentilor bancassurance si aprobarea dnei Nina Racovita in functia de administrator la aceasta entitate.
 • Aprobarea entitatii de audit GRANT THORNTON AUDIT SRL si a membrilor echipei acesteia in scopul efectuarii misiunilor de audit pentru anul 2023 in cadrul companiei GRAWE CARAT ASIGURARI.
 • Reperfectarea licentei Brokerului de Asigurare si Reasigurare OMNIS pentru dreptul de a desfasura activitate de intermediere in asigurari si/sau reasigurari, prin modificarea adresei juridice din mun. Chisinau, str. Mihai Eminescu, 42, of. 11, in mun. Chisinau, str. Calea Iesilor, 10, et. 4, of. 406.
 • Reperfectarea licentei CREDITE DIN BARABOI pentru desfasurarea activitatii asociatiilor de economii si imprumut, cu eliberarea unui nou formular de licenta prin: modificarea denumirii din CREDITE din BARABOI in ECOFINCREDIT si extinderea teritoriala a actiunii licentei asupra unitatilor administrativ-teritoriale din imediata vecinatate: r. Rascani, r. Drochia, r. Edinet, r. Ocnita si r. Soroca.
 • Confirmarea in functia de administrator al PRIMCREDIT a Alinei PIRJOC, aleasa in functia de membru al consiliului de catre adunarea generala repetata a membrilor asociatiei date.
 • Avizarea inregistrarii de stat a reorganizarii prin fuziune (absorbtie) a OCN OK CREDIT (societate absorbanta) cu DINO CREDIT SRL (societate absorbita).
 • Radierea OCN DIREX-PRO INVEST din Registrul organizatiilor de creditare nebancara autorizate, in baza cererii depuse.
 • Confirmarea in functia de administrator al RURAL-FINANTE a Silvia GULEA, aleasa in functia de conducator al sucursalei Frasin, in cadrul sedintei consiliului asociatiei date.
  In acelasi timp, pe partea de supraveghere si reglementare, CNPF a decis:
 • Hotararea pentru modificarea Instructiunii nr. 38/5/2015 cu privire la raportarile persoanelor licentiate si autorizate pe piata de capital, emisa in scopul ajustarii cadrului secundar al Legii nr. 171/2012, aferent sistemului de raportare aplicat pe piata de capital, la ultimele modificari operate la Regulamentul nr. 14/5/2016 privind circulatia valorilor mobiliare pe piata de capital, dar si ajustarea tehnica a acesteia la Legea nr. 308/2017 cu privire la prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului (din perspectiva conformarii nivelului minim al volumului tranzactiilor raportate catre Serviciul prevenirea si combaterea spalarii banilor, precum si raportarii catre CNPF a beneficiarilor efectivi determinati in corespundere cu prevederile legii prenotate). De asemenea, Instructiunea modificata prevede si un mecanism de colectare a datelor ce tin de investitiile diasporei pe piata de capital, prin ajustarea in acest sens a anumitor raportari ale participantilor profesionisti. Hotararea va intra in vigoare in termen de trei luni de la data publicarii in Monitorul Oficial al Republicii Moldova.