1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cum s-a adaptat piata asigurarilor ...

Cum s-a adaptat piata asigurarilor la noua etapa de relaxare in contextul pandemiei COVID-19

Am intrat in a doua luna de relaxare a masurilor impuse de autoritati (stare de alerta), dupa alte doua luni de stare de urgenta impusa de raspandirea noului coronavirus (SARS-CoV-2), in care cu totii ne-am confruntat cu reguli stricte de distantare sociala. In tot acest timp, asiguratorii si brokerii de asigurari au inovat si au gasit solutii pentru a fi alaturi de clienti. Va prezentam mai jos cum s-au adaptat ei la aceasta noua etapa si ce masuri continua sa ia.

In aceasta perioada, atat pentru asiguratori, cat si pentru brokeri, ramane prioritara protectia angajatilor, clientilor si partenerilor. O parte dintre angajati au revenit la birou, in timp ce altii continua sa lucreze de la distanta, de acasa. Confom companiilor, revenirea in spatiile de lucru respecta toate masurile indicate de autoritati.

"Masurile de relaxare sunt, in primul rand, un test al responsabilitatii noastre ca oameni si ca entitati de business. Pericolul sanitar nu a disparut, dar facand pasii corecti, putem reveni treptat la o libertate de miscare apropiata de cea pe care o aveam inainte de declansarea crizei COVID-19. Aceasta libertate ne va permite sa acceleram repornirea afacerilor care s-au oprit sau s-au diluat, sa cladim unele noi si, de asemenea, sa reconstruim un circuit economic mai eficient", a declarat Adrian MARIN, CEO, GENERALI Romania.

El a precizat ca, atat in timpul starii de urgenta, cat si in perioada ulterioara acesteia, compania a reusit sa ramana aproape de clienti si sa ii sustina ca si inainte de criza sanitara. "Am fost obligati sa invatam foarte repede sa lucram la distanta si sa acceleram digitalizarea la un nivel pe care putin l-ar fi crezut posibil inainte de criza. Acum acestea reprezinta invataminte importante pe care le aplicam pe toate palierele activitatii noastre si care ne-au transformat modul de lucru", a spus Adrian MARIN.

"In ceea ce priveste echipa noastra, revenirea in spatiile de lucru cu publicul a reinceput gradual, in mai multe etape, odata cu anularea starii de urgenta la jumatatea lunii mai, cu prioritate in zonele esentiale pentru clienti precum reteaua de vanzari GENERALI si in centrele de dauna. Pentru a creste siguranta echipei noastre si a clientilor, la nivel national, aproximativ 75% dintre colegi continua sa lucreze de acasa. Aceasta pondere creste pana la peste 90% la nivelul sediului central. Totodata, am luat toate masurile necesare pentru a asigura un nivel optim de siguranta pentru toti cei cu care interactionam", a adaugat el. Asadar, in prezent, activitatile comerciale si cele de daune functioneaza in parametri optimi in spatiile de lucru cu publicul, pastrand active, in acelasi timp, serviciile la distanta implementate in timpul starii de urgenta.

Nici pentru echipa ALLIANZ-TIRIAC Asigurari nu a existat un lockdown. "Noi ne-am continuat activitatea, chiar mai intens, in perioada starii de urgenta. Dezvoltarea businessului, interactiunea cu clientii, vanzarea si indeplinirea angajamentelor, dar si proiectele de imbunatatire a serviciilor si proceselor au mers inainte. Este adevarat insa ca in aceasta perioada activitatea noastra s-a desfasurat 100% de la distanta, fapt care ne-a permis sa asiguram un nivel ridicat de protectie pentru angajatii, clientii si partenerii nostri. Odata cu reducerea riscurilor si relaxarea masurilor impuse de autoritati, activitatea in spatiile de lucru ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a fost reluata prudent si progresiv, conform unui plan clar, etapizat si cu toate masurile de protectie necesare", a precizat Adriana MATACHE, Director General Adjunct, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

"Astfel, dupa mai bine de 10 saptamani de lucru exclusiv de acasa, colegii nostri au inceput sa revina la birou din 2 iunie. Revenirea in aceasta prima etapa a fost o decizie voluntara si s-a bazat pe indeplinirea catorva conditii esentiale, precum starea de sanatate, parcurgerea unui instructaj special privind masurile de sanatate si securitate in munca, adaptat noilor riscuri, sau deplasarea la birou cu alte mijloace de transport decat cele publice. Revenirea in spatiile de lucru respecta toate masurile indicate de autoritati - termoscanarea, distantarea sociala, utilizarea mastilor de protectie, dezinfectarea regulata - precum si o serie de masuri suplimentare. Ii incurajam pe colegii nostri sa lucreze in continuare de acasa si sa evite o expunere nenecesara, iar deocamdata, ca o masura aditionala de protectie, activitatea cu clientii si partenerii nostri continua sa se desfasoare in conditii optime in mediul online", a completat ea.

"Nu ne grabim cu redeschiderea completa a birourilor pentru ca nu vrem sa pierdem ceea ce am castigat in aceste saptamani din perspectiva sigurantei angajatilor, colaboratorilor, clientilor si partenerilor nostri. Vom continua sa monitorizam permanent evolutia situatiei si vom ajusta, daca va fi necesar, revenirea la birou si modul de organizare din fiecare etapa in functie de dinamica situatiei medicale interne si masurile luate de autoritati", a mai spus oficialul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Reprezentantii PAID Romania considera ca este binevenita aceasta relaxare si spera ca lucrurile sa revina la normal cat mai repede. "In ceea ce priveste activitatea de zi cu zi, vom continua sa respectam cu strictete recomandarile formulate de autoritati in legatura cu prevenirea raspandirii. La nivel operational, o parte din colegi au inceput sa revina la birou, dar in schimburi, astfel incat sunt respectate prevederile legate de distanta si numarul maxim de persoane care isi pot desfasura activitatea in spatii inchise. Continuam sa acceptam procedura de auto constatare realizata chiar de asigurat, pana la un plafon de maximum 10.000 euro, daca asiguratorul mijlocitor care va face constatarea permite in continuare aceasta varianta de lucru. De asemenea, toate formularele necesare pentru dosarele de dauna sunt transmise exclusiv online", au transmis acestia.

La randul lor, reprezentantii GROUPAMA Asigurari au afirmat ca "perioada de lockdown, prin schimbarile sale drastice, ne-a fortat sa modificam nu doar modul in care lucram, ci si atitudinile sociale. Suntem mai prevazatori, mai atenti la cum interactionam cu ceilalti, iar sanatatea a devenit o prioritate. Ca atare, pentru noi, relaxarea nu inseamna mai putina vigilenta sau precautie".

"Incepand cu luna mai, o parte dintre colegii nostri au revenit la birou, insa fara a depasi 5% din totalul angajatilor. Ne dorim sa revenim intr-un numar mai mare la birou, insa ramanem vigilenti si nu vom ezita sa apelam la un regim complet de work from home, din nou, daca va fi necesar. Cu alte cuvinte, protectia angajatilor, clientilor si partenerilor nostri ramane prioritara. In acelasi timp, regimul work from home a trecut de la stadiul de trend accesat doar in unele industrii la cel de norma. Noi am avut o experienta pozitiva inca de acum aproape 3 ani de cand am implementat partial acest program, insa, odata cu trecerea 100% la acest model de munca, am putut vedea cat de bine functioneaza la scara larga, oricate provocari am intampinat. Ne-am mobilizat rapid pentru achizitionarea echipamentelor necesare muncii remote, am adaptat comunicarea interna si am demarat un serviciu de consiliere emotionala gratuit pentru toti angajatii Groupama Asigurari, oferit de un psihoterapeut specializat", au mai spus oficialii GROUPAMA.

Conform acestora, interactiunea cu clientii s-a desfasurat normal, datorita gradului ridicat de digitalizare. De exemplu, clientii beneficiaza de optiunea de inspectie de risc si constatare a daunelor de la distanta, prin aplicatia Video Asist, care s-a dovedit foarte utila in aceasta perioada de distantare sociala. Toate platile au putut fi desfasurate online, la fel si inspectiile de risc pentru autoturisme.

Si UNIQA Asigurari considera ca a trecut cu bine de situatia generata de pandemie, s-a adaptat si si-a continuat activitatea preponderent in mediul online.

"Ne aflam acum in etapa in care planificam revenirea, cu siguranta, nu la ceea ce a fost inainte de pandemie, ci la o noua normalitate. Un lucru este sigur: grija fata de oameni va fi tot timpul pe primul loc. Inca de la inceputul crizei sanitare, am actionat hotarat si responsabil fata de de echipa noastra si fata de clienti, pentru a nu le pune in pericol in niciun moment starea de sanatate, alegand sa mutam o mare parte a activitatii in zona online. Totodata, am ramas conectati la contextul larg, respectand si sustinand proactiv normele si deciziile impuse de catre autoritati. Este o directie in care continuam si dupa relaxarea masurilor", a declarat Paul CAZACU, Vicepresedinte - Director General Adjunct, CFO, UNIQA Asigurari si coordonatorul echipei de management al situatiilor de criza in cadrul UNIQA.

"Solutiile digitale pe care le avem la dispozitie - deopotriva pentru clienti si angajati - si pe care am continuat sa le dezvoltam in aceasta perioada, fac posibil ca activitatea UNIQA sa isi urmeze cursul firesc, fara provocari majore, in cadrul de lucru de la distanta. Astfel, avem toate motivele sa pastram acest cadru ca regula de baza pentru modul in care ne desfasuram activitatea", a adaugat el.

Pentru UNIQA, intoarcerea la aceasta noua normalitate va fi un proces gradual, pe parcursul caruia compania ramane prudenta si analizeaza modul in care situatia va evolua dupa aceasta relaxare a restrictiilor legate de pandemie.

"Intr-o prima faza a planului de revenire, la jumatatea lunii mai, odata cu primele masuri de relaxare, am ales ca continuam in cadrul de lucru de la distanta, cu asigurarea unei minime permanente la nivelul locatiilor UNIQA. La inceputul lunii iunie, am activat cea de-a doua faza a planului, permitand lucrul de la birou in regim optional, doar in masura in care angajatii isi exprima dorinta de a reveni in acest cadru, cu o crestere graduala a numarului celor prezenti in acelasi timp la birou pana la cel mult 35%. Toate aceste lucruri se intampla in baza unei evidente clar stabilita, respectarea normelor de distantare si igiena si utilizarea echipamentelor de protectie", a explicat Paul CAZACU.

"Din perspectiva produselor si serviciilor, UNIQA a continuat intr-o directie deja stabilita prin strategia de dezvoltare a companiei: conectarea la realitatea clientilor si relevanta in raport cu nevoile lor. Cu atat mai mult, in aceasta perioada, le-am adaptat si am venit cu solutii noi pentru a raspunde noilor nevoi generate de pandemie. In ceea ce priveste produsele, dincolo de includerea riscurilor asociate COVID-19 in produsele de asigurare existente, am dezvoltat un nou produs de asigurare de viata de grup SARS CoV 2 - UNITEAM PROTECT. Produsul a fost lansat de UNIQA la jumatatea lunii mai, odata cu primul val al masurilor de relaxare, astfel incat sa venim in intampinarea nevoilor companiilor care isi reiau treptat activitatea de a duce protectia echipelor un pas mai departe, prin sprijin financiar in cazul infectarii cu noul coronavirus. In zona de servicii, o masura importanta implementata in aceasta perioada se refera la faptul ca asistentul digital ANA este acum la dispozitia clientilor pentru a prelua rapid si usor notificarea daunelor pentru toate tipurile de produse din portofoliul de asigurari generale UNIQA", a adaugat oficialul companiei.

Cum s-au "relaxat" brokerii

SAFETY Broker va continua mixul dintre munca la birou si cea de acasa. "Vom dezvolta procesul de digitalizare a companiei si vom continua incurajarea platilor online. Aceste actiuni au menirea de pastra din obiceiurile bune capatate in vremuri de restrictii. Perioada de lockdown ne-a dat posibilitatea sa reflectam la ceea ce se intampla in jurul nostru si implicit, sa facem fata mai usor provocarilor actuale", a declarat Cati STOICAN, Director General Adjunct, SAFETY Broker.

Conform acesteia, "masurile imediat urmatoare au in vedere sa ramanem conectati cu cei din jurul nostru, ne vom canaliza toate resursele pentru a oferi suport si ajutor clientilor, colegilor si comunitatii. Pentru ca ne edificam cu sintagma #safety1st vom reflecta mai mult asupra nevoilor clientilor si asupra prioritatilor acestora. Vom pune accent pe solutii costumizate si vom redefinim serviciile".

"Perioada de relaxare aduce cu ea o viziune mai clara asupra situtiei cu care ne confruntam si ne ofera posibilitatea de a defini un plan de actiune pe termen mediu si lung. Simtim, atat noi cat si clientii, repornirea vietii sociale si economice mai apropiata de normal si suntem pregatiti sa reactivam motoarele la turatie maxima", a mai spus Cati STOICAN.

Totodata, Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker, spune ca "relaxarea ne ajuta foarte mult deoarece ne putem intalnii si discuta cu clientii mult mai usor si pot inmana politele originale catre acestia. Asistentii nostrii se pot deplasa fara declaratie si interval orar prestabilit. Acest lucru va fi benefic pentru clientii nostrii care doresc interactiunea cu noi. In acest fel se poate acorda consultanta mult mai bine decat la telefon sau pe e-mail".

Potrivit acestuia, nu s-a intors la birou intreaga echipa DESTINE. "Venim cu randul, mai ales in birourile unde sunt multe peroane. Colegii care vin la serviciu cu microbuzul sau mijloacele de transport in comun lucreaza de acasa. Ne-am dotat cu termoscanere, dezinfectanti si toate celelelalte lucruri impuse de legislatie. Controlam si accesul persoanelor in sediu in sensul distantarii fizice", adauga Marius LASLO.

Si Stefan PRIGOREANU, CEO, MILLENIUM Insurance Broker (MIB), saluta revenirea lenta la "normalitate". "Constatam si salutam efervescenta mediului economic, precum si reluarea cererii de asigurari, fireasca, consideram noi, mai ales ca riscurile generale la care suntem expusi au aceeasi probabiltate de a se produce, cu sau fara COVID. Ne intoarcem treptat la birou, insa nu toti, deoarece am inteles si acceptat ca unii angajati pot fi mai eficienti si chiar mai fericiti lucrand de acasa. Focusul este pe protejarea colegilor si clientilor", a afirmat el.

La randul sau Antonio BABETI, Director General, GLOBASIG Broker, isi doreste ca aceasta perioada de relaxare sa vina impreuna cu un simt crescut al responsibilitatii, precum si cu un nivel al respectului fata de semeni la cote cat mai ridicate. "Noi ne-am intors la birou incepand cu 18 mai, cu proceduri foarte bine stabilite, cu atat mai mult cu cat in cadrul board-ului GLOBASIG avem si un medic. Angajatii GLOBASIG au avut optiunea de a alege de unde doresc sa lucreze, acordand o atentie sporita angajatilor cu copii si celor care se afla intr-o grupa de risc mai mare. Interactiunea cu clientii si partenerii se face intr-un spatiu special amenajat, iar folosirea materialele de protectie (masti, viziere, manusi, botosi, geluri dezinfectante si altele) sunt obligatorii in cadrul sediilor noastre. In fiecare zi de vineri se efectueaza un amplu proces de dezinfectare a spatiului in care ne desfasuram activitatea, iar in functie de evolutia acestei pandemii vom adapta procedurile actuale", a precizat acesta.

Brokerul PRESTIGE Insurance aminteste ca, inca de la inceputul starii de urgenta, a facut toate demersurile pentru a transfera activitatea de intermediere a politelor de asigurare in spatiul/mediul online, intreg personalul brokerului lucrand in siguranta, de acasa. "Acest lucru a fost posibil datorita demersurilor de digitalizare anterioare, ca o tendinta si totodata o dorinta a brokerului nostru de a simplifica, atat pentru clientii nostri cat si pentru personal, procesul de emitere si achizitie a politelor de asigurare. Perioada de relaxare a venit sa grabeasca implementarea masurilor de emitere a politelor in spatiul online", a spus George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Insurance Broker.

"Odata cu ridicarea starii de urgenta, o parte din personalul brokerului a revenit la birou, in principiu pentru a rezolva anumite probleme administrative. Constatam ca o parte din clienti apreciaza eforturile depuse in sensul emiterii si achizitiei politelor in mediul online, ramanand fideli acestui sistem. De asemenea, reteaua de agenti si colaboratori ai brokerului si-a mutat in mare parte emiterea in spatiul online", a adaugat el.

Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker, afirma ca oamenii sunt dornici sa revina la normal, insa mai avem de asteptat pana la acel moment. "Suntem in continuare precauti, pastram toate masurile de siguranta impuse si continuam sa lucram in proportie de 60% de acasa". Se inregistreaza o crestere a activitatii in ultima perioada si speram sa se mentina in continuare tendinta. Ne focusam pe dezvoltarea portofoliului de asigurari de sanatate si de locuinta, inclusiv prin intermediul on-line, Cel mai important este faptul ca toti colegii sunt sanatosi si cu un tonus general pozitiv", a mai zis ea.

In acelasi timp, Delia TRAISTARU, Director Dezvoltare, DAW Management Broker, spune ca perioada de relaxare venita dupa cea de lockdown a insemnat o usoara "dezghetare" a pietei si s-a observat o evolutie favorabila a numarului de polite de asigurare. "Clientii au devenit mai prudenti si responsabili, dar nu neglijeaza incheierea politelor de asigurare pentru bunurile si chiar pentru sanatatea lor. Asiguratii au inteles ca solicitarea de amanare a ratelor este mult mai sanatoasa decat rezilierea politelor iar, cu sprijinul asiguratorilor, am reusit sa mentinem politele in vigoare. DAW Management Broker a deschis treptat punctele sale de lucru, urmand a redeschide si agentiile din mall-uri cu respectarea tuturor masurilor ce protejeaza angajatii, partenerii si clientii", a adaugat aceasta.

Si OTTO Broker Asigurari a anuntat ca, odata cu deschiderea centrelor comerciale, isi reincepe activitatea in cele 26 de birouri situate in principalele centre comerciale din Bucuresti, Brasov, Constanta, Iasi, Focsani si Galati. Astfel, 70% din personalul companiei care inca mai lucra de acasa isi reia programul de lucru normal. Compania precizeaza ca siguranta si sanatatea clientilor si angajatilor sunt prioritare pentru OTTO Broker si astfel, odata cu redeschiderea birourilor, au fost aplicate masurile prevazute de normele de distantare sociala.

Obiectivele acestui an

"Este evident ca panedemia inca creioneaza o noua normalitate datorita transformarilor petrecute in modul cum interactionam in viata personala, la birou sau in relatiile de business. De aceea, pentru GENERALI, toate masurile luate in aceasta perioada si cu efecte si pe viitor au avut doua obiective majore: siguranta colegilor, clientilor si partenerilor, precum si continuitatea business-ului in parametri normali. Din punct de vedere operational, avem un plan clar, adaptat prioritatilor si obligatiilor companiei, si etape de revenire ce vor raspunde in mod dinamic la evolutia pandemiei si la masurile luate de autoritatile statului", a afirmat Adrian MARIN.

"Avem, de asemenea, in fata, un mediu economic incert ce ne obliga sa fim prudenti si, in acelasi timp, inovatori. Am reusit intr-un timp foarte scurt sa venim in sprijinul clientilor cu doua solutii de asigurare de sanatate si de viata, Co-Protect si Life Protect, dedicate exclusiv riscului de imbolnavire cu noul coronavirus. Adaptarea produselor si a modului de lucru va continua pe termen lung, cu accent crescut pe flexibilitate si pe instrumente de lucru digitale deoarece, asa cum ne-a dovedit aceasta criza, provocarile pot fi cu totul neasteptate si extrem de disruptive", a adaugat CEO-ul GENERALI Romania.

La randul sau ALLIANZ-TIRIAC Asigurari isi doreste sa continue cresterea echilibrata si profitabila. " Criza coronavirusului ne-a prins pregatiti, atat din punct de vedere financiar, cat si operational. Acest lucru ne-a permis sa nu deviem de la planurile noastre intr-un context de piata delicat. Am mers mai departe cu initiativele noastre, inclusiv cu cele privind majorarile salariale anuale, am inceput proiecte noi, le-am accelerat pe altele, iar obiectivele pentru finalul acestui an au ramas neschimbate. Scopul final al tuturor actiunilor noastre este de a continua cresterea echilibrata si profitabila, astfel incat sa putem oferi clientilor nostri cele mai bune solutii si servicii de asigurare pentru ei si cei dragi lor si sa le oferim incredere ca orice dificultate poate fi depasita cu un partener puternic alaturi", a spus Adriana MATACHE.

Si oficialii PAID Romania sunt increzatori ca anul se va incheia cu bine: "Am traversat cu totii o perioada foarte dificila, marcata de eforturile de adaptare la aceasta noua realitate. Avand in vedere modul in care a evoluat domeniul asigurarilor de locuinte impotriva dezastrelor naturale in aceasta perioada, suntem increzatori ca vom inchide acest an cel putin la nivelul anului precedent".

Totodata, strategia GROUPAMA Asigurari ramane neschimbata, de crestere profitabila. "Primele 5 luni ale anului arata un rezultat preliminar pozitiv, in ciuda starii de urgenta care s-a instalat la nivelul intregii tari. Observam ca cererea pentru asigurari de viata si de sanatate continua sa avanseze, fiind doua segmente cu potential ridicat si pe care GROUPAMA Asigurari a crescut in ultimii ani", au aratat oficialii asiguratorului. Un alt obiectiv este acela de a oferi servicii digitale tot mai complexe, care simplifica si accelereaza diverse procese.

"Ceea ce am trait in aceste luni de izolare si incertitudine ne-a facut pe toti sa constientizam ca atat oamenii, cat si business-urile au o capacitate de adaptare foarte mare si multe resurse de inventivitate. Intr-un astfel de context, cultura riscului va suferi anumite transformari in Romania si, ca urmare, oamenii si companiile vor deveni mai preocupate de asigurarea continuitatii business-ului, apeland la asigurari pentru a-si gestiona riscurile", au mai spus reprezentantii GROUPAMA, care au mai precizat ca societatea a extins acoperirile asigurarilor de viata, sanatate si calatorie pentru riscuri asociate cu COVID-19. 

Paul CAZACU a declarta ca, in acest moment, UNIQA dezvolta un proiect amplu de regandire a intregului concept si cadru de lucru, cu un grad ridicat de flexibilitate, astfel incat sa raspunda nevoilor echipei de a ramane in siguranta, fara a impacta calitatea experientei oferita clientilor in relatia cu compania. " Totodata, vom continua sa dezvoltam solutiile digitale marca UNIQA, astfel incat clientii sa se bucure mai departe de rapiditate, accesibilitate si siguranta maxima in interactiunea cu compania noastra. Asistentul digital ANA va avea tot mai multe functionalitati, pentru a le fi de ajutor clientilor in tot mai multe imprejurari".

De asemenea, brokerii au obiective marete pentru acest an.

"Principalul obiectiv este acela de a continua procesul de digitalizare a relatiei cu clientul. Urmatorul obiectiv important este de a furniza clientilor nostri solutii de asigurare potrivite perioadei pe care o traversam, care sa acopere riscuri specifice COVID-19, cum ar fi asigurari de sanatate si viata, asigurari cyber etc", a spus Cati STOICAN, Director General Adjunct, SAFETY Broker.

DESTINE Broker doreste sa evite infectia cu COVID-19 a echipei si clientilor si sa isi desfasoare activitatea in conditii optime. "Speram si pe o crestere a intermedierilor fata de anul trecut, asta daca nu ne va lovi criza financiara pe care unii o prezic. De asemenea lucram la digitalizarea proceselor si implementarea de noi produse in piata din Romania", a mentionat Marius LASLO.

"Din punct de vedere sanitar ne dorim sa le asiguram clientilor, angajatilor si partenerilor nostri un cadru cat mai sigur, cu proceduri create special pentru a preveni riscul de transmitere a acestui virus. Cat despre obiectivele GLOBASIG, pot spune ca suntem pregatiti sa ne adaptam oricarei situatii si ca trebuie sa ne pliem pe dinamica actuala, fiind foarte flexibili si mereu concentrati pe nevoile clientilor si partenerilor nostri. Suntem siguri ca in ciuda crizei cauzate de acest nou virus, vom reusi in 2020 sa avem un avans al primelor intermediate de minim 12-14%. Argumentele care stau la baza acestor asteptari sunt foarte multe si voi alege sa enumar cateva dintre ele: proiectele si programele construite special pentru parteneri, investitiile masive in zona pregatirii profesioanale, lansarea unor noi proiecte", a afirmat Antonio BABETI, Director General, GLOBASIG Broker.

Si MILLENIUM Insurance Broker isi mentine obiectivele de crestere si performanta setate anterior situatiei COVID: crestere cu minim 10% fata de 2019. "Nu va fi usor, intrucat avem de recuperat putin slow-motion-ul din ultimele 2 luni, insa este realizabil", spune Stefan PRIGOREANU.

De asemenea, DAW Management isi mentine obiectivele setate la inceputul anului, respectiv dezvoltare portofoliu non-auto. "Chiar daca aceasta perioada neasteptata de intrerupere partiala a activitatii va avea repercursiuni pe termen mai lung, in mediul economic si financiar, ne propunem sa depunem toate eforturile necesare pentru a veni in sprijinul clientilor cu oferte privind produse adaptate nevoilor acestora si pentru a creste gradul de constientizare a utilitatii asigurarilor ca necesitate", a precizat Delia TRAISTARU.

George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Insurance Broker, considera ca si in urma acestei situatii inedite generate de pandemia COVID-19, piata de intermediere si distributie de asigurari a dovedit ca se poate adapta rapid. "Cu sprijinul prompt al societatilor de asigurare, ne propunem ca broker de asigurare sa castigam valoare si importanta in rolul nostru de consultant pe piata de asigurari, intarindu ne permanent pozitia de intermediar pe aceasta piata", a adaugat el.


Sursa foto: unsplash.com