1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF organizeaza cea de-a treia ...

CNPF organizeaza cea de-a treia editie a instruirii AML/CFT

Cele mai noi tendinte AML/CFT (prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului), dar si cele mai recente modificari legislative in domeniu vor fi discutate in cadrul celei de-a treia instruiri, organizata de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si Proiectul USAID "Transparenta Sectorului Financiar in Moldova" (FSTA) pe 26 ianuarie 2023.

Instruirea intitulata "Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte" este adresata reprezentantilor organizatiilor de creditare nebancara si ai companiilor si brokerilor de asigurari/reasigurari.

Agenda instruirii include paneluri moderate de experti nationali si internationali, cu o vasta experienta in domeniu, iar in calitate de vorbitori sunt invitati conducatori din cadrul CNPF, Serviciului Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si Bancii Nationale a Moldovei. Totodata, reprezentantii celor doua sectoare vor putea expune provocarile pe care le intampina in eforturile de asigurare a conformitatii cu cerintele AML/CFT, in cadrul unui panel dedicat.

Cea de-a treia sesiune se va desfasura in format hybrid - online si cu prezenta fizica, in incinta Radisson Blu, intre orele 9:30 - 16:30. Accesul la evenimentul offline va avea loc in limita locurilor disponibile, conform inregistrarilor prealabile si confirmarilor receptionate. In cazul participarii online, datele de acces la eveniment vor fi furnizate dupa inregistrarea prealabila, care este deschisa pana pe 25 ianuarie 2023, ora 17:00.

Sesiunea din 26 ianuarie 2023 incheie programul de instruiri in domeniul AML/CFT, lansat in parteneriat cu Proiectul USAID FSTA in februarie 2022. Ciclul de instruiri, compus din trei module, a fost conceput cu scopul de a consolida capacitatile entitatilor raportoare de a preveni si combate in mod eficient infractiunile financiare, prin prezentarea celor mai bune practici AML/CFT si impartasirea expertizei detinute de reputati specialisti in domeniu. Asa cum s-a anuntat anterior, toti participantii prezenti la cele trei instruiri vor primi certificate.

Pentru mai multe detalii despre vorbitorii evenimentului, urmariti pagina de Facebook a CNPF si Transparenta Sectorului Financiar.