1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Bilete? Luate. Bagaje? Gata. Asigurare?

Incheierea oficiala a anului scolar, alaturi de cele cateva zile pline de soare din ultima perioada, ne-au adus aminte ca... a inceput sezonul vacantelor.

Calatoriile de odihna nu sunt, insa, momente doar de relaxare. De exemplu, un studiu realizat in Marea Britanie arata ca printre cele mai mari temeri ale turistilor se numara lipsa pasaportului si/sau a portofelului (54%), pierderea bagajelor (43%) si imbolnavirea (42%).

In acest context, este subliniata, din nou, importanta investitiei intr-o asigurare de calatorie, o polita care sa protejeze turistii in cazul in care cele mai mari temeri ale lor se transforma in realitate. Mai ales ca astfel o astfel de problema nu reprezinta doar o temere irationala, ci se poate intampla oricand, dovada fiind si despagubirile platite de companii de asigurari pentru astfel de situatii: un asigurator roman, de exemplu, a platit anul trecut aproape 140.000 de euro unui turist aflat in Canada, din cauza unei infectii cu Salmonella.

Un alt aspect de care toti turistii trebuie sa tina cont este si un comportament sigur la volan, in contextul in care o analiza din 2018 arata ca 8 din 10 romani pleaca in concediu cu masina.

In sprijinul lor, dar si al tuturor celorlalti participanti la trafic, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! va reveni, in 2019, cu cea de-a patra editie. Va invitam sa fiti alaturi de noi si in acest an!