1asig.ro
1asig.ro

Studiu: O vacanta de cosmar - De ce se tem cel mai mult turistii britanici?

5 min. / 1.540 cuvinte
Un nou studiu realizat de ALLIANZ Assistance, furnizor global de asigurari de calatorie, arata ca, pentru turistii britanici, o vacanta de cosmar este una in care, de exemplu, retelele Wi-Fi sunt catastrofale sau una in care turistii nu se pot bucura, indiferent de destinatie, de preparate culinare traditionale.

PROMO


Topul temerilor este condus, insa, de lipsa pasaportului si/sau a portofelului, ipoteza care ingrozeste 54% dintre turistii britanici participanti la studiul realizat de ALLIANZ Assistance, arata Actuarial Post.

Lipsa pasaportului si/sau a portofelului este urmata, in topul temerilor turistilor britanici, de pierderea bagajelor (43%) si de imbolnavire (42%). Vestile proaste de acasa (38%) si ratarea zborului de plecare (37%) sunt alte elemente care pot transforma orice vacanta intr-un cosmar. In acelasi top, mai arata sursa citata, se mai regasesc temeri precum cazarea la un hotel (pensiune etc.) care nu se ridica la standardele asteptate (26%) si cazarea in apropierea unui club de noapte (21%).

Studiul subliniaza importanta investitiei intr-o asigurare de calatorie, o polita care sa protejeze turistii in cazul in care cele mai mari temeri ale acestora s-ar transforma in realitate, arata ALLIANZ Assistance. Potrivit sursei citate, 48% dintre barbati sunt ingrijorati ca s-ar putea imbolnavi in vacanta, element care "ameninta" doar 39% dintre femei. Pe de alta parte, femeile sunt mai ingrijorate de faptul ca si-ar putea pierde bagajele (46%), temere pe care o resimt doar 38% dintre barbati.

Femeile se tem ca ar putea pleca in vacanta fara ochelarii de vedere sau lentilele de contact prescrise (25%), in vreme ce barbatii nu cred ca acest element se poate regasi in top 10 temeri. Pe de alta parte, barbatii se tem mai mult ca vacanta le poate fi stricata de tantari sau de uitarea cardului de credit, doar ca femeile nu considera relevante aceste amenintari. Femeile si barbatii s-au pus de acord intr-o privinta: 21% dintre femei si tot atatia barbati se tem ca ar putea fi cazati in apropierea unui club de noapte.

In ceea ce priveste diferentele intre anumite categorii de varsta, sursa citata arata ca, deloc surprinzator, tinerii si seniorii au prioritati si, implicit, griji diferite. Astfel, 30% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani se tem atat ca si-ar putea uita acasa dispozitivele mobile, cat si ca si-ar putea pierde bagajul la aeroport. Conexiunea digitala este o temere de top, 1 din 5 turisti tineri considerand ca o vacanta fara o conexiune Wi-Fi ireprosabila este, de fapt, o vacanta de cosmar.

Pe de alta parte, subliniaza Actuarial Post, citand ALLIANZ Assistance, turistii din categoria de varsta 65+ ani se ingrijoreaza, mai degraba, de pierderea pasaportului si/sau a portofelului (53%). Totodata, aceeasi categorie de varsta se mai teme, in mod egal, de elemente precum: cazarea in apropierea unui club de noapte (47%), eventualele vesti proaste de acasa (47%), dar si de faptul ca, intr-un fel sau altul, s-ar putea accidenta in timp ce se afla in vacanta in strainatate (47%).

"Atunci cand vine vorba despre cosmarurile de vacanta, pierderea pasaportului sau a portofelului este in top pentru orice turist, din cauza problemelor pe care le poate crea, dar pierderea bagajului in aeroport provoaca, la randul ei, palpitatii pentru cei mai multi turisti. In conformitate cu credinta populara conform careia tehnologia este cruciala pentru generatia tanara, absenta Wi-Fi-ului si a dispozitivelor electronice precum tableta sau e-reader reprezinta un motiv de ingrijorare pentru turistii tineri, spre deosebire de cei mai in varsta, care pretuiesc mai mult linistea si o vacanta in care sa se bucure, indiferent de destinatie, de preparate culinare traditionale. Vestea buna e, insa, ca cele mai multe dintre temerile din top 10 pot fi acoperite printr-o asigurare de calatorie, o polita care ajuta turistii sa obtina despagubiri in cazul pierderii unor lucruri sau ii ajuta sa evite costuri medicale uriase daca, in timpul vacantei in strainatate, se ranesc sau se imbolnavesc. Cu toate acestea, nici macar cea mai buna asigurare de calatorie nu poate garanta functionarea ireprosabila a unei retele Wi-Fi sau un meniu din care sa nu lipseasca un ceai decent si un burger cu bacon", spune Kate WALKER - Head of Direct, ALLIANZ Assistance UK.

Top 10 temeri legate de vacanta:
  • Lipsa pasaportului si/sau a portofelului - 54%
  • Pierderea bagajului - 43%
  • Imbolnavirea - 42%
  • Vesti proaste de acasa - 38%
  • Ratarea zborului de plecare - 37%
  • Ranire/Accident - 34%
  • Intarzierea sau anularea zborului - 32%
  • Cazare la un hotel care nu se ridica la standardele asteptate - 26%
  • Plecarea in vacanta fara ochelarii, lentilele si/sau medicamentele prescrise - 21%
  • Cazare in apropierea unui club de noapte - 21%
1.180 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO