1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF l-a avizat pe Andrei MICU ca Director General al EximAsig

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti - 28 noiembrie a.c., numirea lui Andrei Razvan MICU in functia de Director General la Compania de Asigurari - Reasigurari EXIM Romania (CARE Romania / EximAsig).

In acelasi timp, ASF a avizat si numirea lui Adrian Razvan FLORESCU in pozitia de Director General Adjunct la EximAsig.

La sfarsitul anului 2016, actionarii EximAsig au decis trecerea de la sistemul de administrare dualist la cel unitar. Astfel, societatea va fi condusa de un Consiliu de Administratie, anterior conducerea fiind alcatuita dintr-un Directorat format din 3 membri.

In luna septembrie 2017, ASF a aprobat noul Consiliu de Administratie al EximAsig, respectiv numirea lui Adrian FLORESCU, Bogdan Iulian POPA, Gabriel Vasile OLTEAN si Andrei Razvan MICU in calitate de membri ai CA.

Compania controlata de stat EximAsig a raportat, in primele sase luni din 2017, venituri din prime brute subscrise in valoare de 4,98 milioane de lei, in scadere fata de perioada similara a anului precedent, cand veniturile au totalizat 7,49 milioane de lei. Totodata, EximAsig a inregistrat un profit net de 698.045 lei, in conditiile in care in S1 2016 a avut o pierdere de 1,8 milioane lei.

Asiguratorul urmeaza sa isi injumatateasca valoarea capitalului social, de la 37.643.996 lei la 18.821.998 lei, conform hotararii AGEA a societatii.