1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

O dubla primavara vieneza in asigurari

Traditionalele conferinte internationale de asigurari organizate de XPRIMM in fiecare primavara la Viena, revin in forta cu un pachet de doua evenimente de inalta tinuta gazduite de Hotelul Bristol, pe 4 si 5 aprilie:

  • Prima editie a conferintei ESG IN INSURANCE aduce in fata publicului complexa problematica a asumarii obiectelor ESG in activitatea asiguratorilor. ESG (Environmental, Social, and Governance), la care se face adesea referire cu termenul de sustenabilitate, reprezinta o schimbare structurala deosebit de importanta, cu un impact puternic asupra modului in care functioneaza atat piata financiara, cat si economia reala. Industria asigurarilor nu poate fi doar un spectator al acestei schimbari, ci trebuie sa joace un rol relevant, folosindu-se de expertiza sa in gestionarea riscurilor, precum si statutul sau de investitor strategic pentru a sustine tranzitia ecologica. Plecand de la aceasta premiza, conferinta va eplora atat perspectiva reglementarii, cat si din cea a business-ului.
  • Conferinta de Asigurari Auto, un eveniment care a debutat in Viena in 2017, poarta in acest an titlul "Reshaping motor insurance business". Fara sa piarda din vedere provocarile carora asiguratorii auto trebuie sa le faca fata in contextul economic actual, conferinta va aduce in fata publicului o imagine diversa si cuprinzatoare a modului in care industria asigurarilor auto se poate adapta unui mediu in schimbare profunda. Intre avansul tehnologic rapid, tehnologiile telematice si AI care pot schimba profund modul in care asiguratorii auto opereaza in prezent si schimbarea preferintelor publicului in materie de mobilitate catre vehicule electrice sau sisteme de car-sharing, viitorul asigurarilor auto cuprinde o arie imensa de oportunitati, dar si numeroase provocari. Conferinta de Asigurari Auto va trece in revista unele dintre cele mai interesate trenduri nascute intr-un domeniu aflat in plin proces de redefinire.

Vorbitorii principali ai celor doua evenimente sunt:

  • Pamela SCHUERMANS, Principal Expert Insurance Policy, Lead of EIOPA's inter-departmental ESG group, Germany
  • Elisabeth Stadler, CEO, Vienna Insurance Group (VIG)
  • Sandra SCHWARZ, President, Council of Bureaux, Germany
  • Matteo CARBONE, Founder and Director, IoT Insurance Observatory, Italy
  • Mehmet Akif EROGLU, Chairman, Insurance and Pension Regulation and Supervision Authority, Turkiye

Alaturi ei, profesionisti de top, reprezentand actori binecunoscuti ai pietei de re/asigurari europene, companii de consultanta, asociatii profesionale sau furnizori de tehnologii digitale de succes vor completa tabloul celor doua zile de dezbateri.

Partenerul Oficial al conferintei ESG IN INSURANCE este Vienna Insurance Group, in timp ce Conferinta de Asigurari Auto beneficiaza de spijinul BAAR, ca Partener Principal, Hellas Direct si Recrex, ca Parteneri.

Ambele evenimente sunt organizate cu sprijinul IUC Group, Turcia.

Mai multe detalii, precum si inregistrarea online pentru participarea la evenimente, sunt disponibile pe site-urile evenimentelor.