1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

World Vision sustine educatia copiilor din mediul rural

Drumuri de pamant, casele saracacioase si gardurile darapanate alcatuiesc peisajul celor 15 kilometri pe care Andreea ii parcurge in fiecare zi, pana la scoala din Cotofeni, judetul Dolj.

Si totusi, altele sunt greutatile care apasa pe umerii ei, desi e abia in clasa a IV-a. Impreuna cu fratele ei, au ramas in grija tatalui inca de la varsta frageda, dupa ce mama lor a plecat in strainatate si nu s-a mai uitat inapoi. Tatal celor doi copii lucreaza ca taximetrist pentru a asigura o sursa de venit si a intretine familia, iar, cand el este plecat, cei doi copii raman in grija matusii lor. Fiind singurul reper feminin din viata celor doi copii, ea incearca sa le ofere afectiune si sprijin moral, de care Andreea si fratele ei au atat de mare nevoie. Atat cat poate, ea ii incurajeaza sa invete, oferind exemplul propriu: a absolvit doar patru clase si nu a putut avea sansa unui viitor mai bun. De altfel, si dorinta tatalui este ca ambii sai copii sa aiba sansa la o educatie de care, din nefericire, el si sora lui nu s-au bucurat.Andreea este doar unul dintre cei 1259 de copii din programul Paine si Maine al Fundatiei World Vision Romania. Zi de zi, copiii de la sate, extrem de vulnerabili, sunt sustinuti sa isi construiasca un viitor diferit de cel al parintilor lor, prin educatie. In fiecare zi de scoala, ei primesc cate o masa calda si doua ore de ajutor la teme din partea cadrelor didactice. Drept urmare, 70% dintre elevii din programul Paine si Maine au avut rezultate scolare mai bune in 2019.

Fara educatie, copiii saraci de azi devin adultii asistati social de maine... Aceasta e realitatea pe care World Vision Romania intentioneaza sa o schimbe, dar acest lucru nu este posibil fara ajutorul tau. Cel mai simplu mod prin care le poti inlesni copiilor drumul spre scoala este prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe salariu. Este absolut gratuit iar, neredirectionat, acest procent din impozit ajunge automat la stat.

Intra pe https://worldvision.ro/implica-te/sustine-activitatea-fundatiei/directioneaza-3-virgula-5-din-impozit/ si descarca formularul, completeaza-l si depune-l la ANAF pana la data de 25 mai. Cu ajutorul unui formular, calculat la venitul minim pe economie, un copil este tinut la scoala timp de o saptamana. Intinde-le o mana de ajutor celor care au nevoie!

Afla mai multe despre program pe www.painesimaine.ro.