1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
O poveste despre viata

O poveste despre viata

Gabriel este un norocos, traieste. A luat viata de la inceput si face pasi mari pentru a reveni ce a fost, un luptator, chiar si salvator. El are o poveste scurta din care putem invata cu totii. 

In iunie a.c. lucra intr-o firma producatoare de articole textile si tricotaje din Focsani, totul era normal la serviciu dar si in familia lui. In noaptea de 08-09 iunie, o durere puternica in piept il trezeste din somn si il face sa cheme salvarea. Facuse un infarct miocardic acut. Solicita de urgenta transferul la Bucuresti pentru ca la Focsani nu exista sectie de chirurgie cardio-vasculara. Dupa o internare de 20 zile si doua angioplastii (stenturi) este externat si programat la control cu set de analize. Acum afla ca investigatiile medicale trebuie facute contra cost (RMN cord cu substanta de contrast fara stres - 3000 lei si analize sange - 500 lei) deoarece nu exista la stat. Nu isi face griji, firma ii plateste inca de cand s-a angajat o asigurare de sanatate privata. Revine cu rezultatele investigatiilor la control si are neplacuta surpriza sa afle ca inima lui este prea slabita si ca singura lui speranta la viata pe termen lung este transplantul de cord. Face o serie de studii pentru a vedea daca poate deveni receptor de cord din transplant si vestile sunt bune: toate celelalte organe ale lui sunt perfect sanatoase si poate primi cord compatibil din transplant. Revine la domiciliu sub tratament, primeste confirmarea ca a ajuns pe lista Registrului National de Transplant si se pensioneaza pe caz de boala (este prea slabit ca sa munceasca, se sufoca, oboseste repede, are vertij). Pe 07 septembrie primeste un telefon la domiciliu: exista cord compatibil din transplant. Socat, tulburat, emotionat zice DA si pleaca de urgenta spre centrul medical. De cealalta parte, familia celui care fusese stalpul casei, un om sanatos tun dar care a avut marele ghinion sa pateasca un accident rutier isi dadusera acordul de donare si astfel au fost salvate 6 persoane (cord, hepatic, renal si cornee).

Echipa medicala, cei mai buni oameni din domeniu, se pregatesc sa intre in actiune si mobilizeaza toate resursele necesare pentru salvarea vietilor pacientilor prin transplant. Nivelul actual este uimitor de avansat, sansele de reusita sunt foarte mari. Totul decurge minunat, operatie lui Gabriel este inca o reusita a echipei si a sistemului medical in general.

Prietenii lui Gabriel deschid o linie pentru o strangere de fonduri, stiu ca va fi nevoie inca de la inceput de un mediu sigur acasa (in legatura cu mediul de viata il vor proteja de virusi si bacterii facand o dezinfectie profesionala completa a casei), pentru o zugraveala dar si alimentatia si medicatia viitoare(linia a ramas activa pentru alte cazuri).

Scurte concluzii:

- incurajati si sustineti donarea de organe, salveaza vieti, schimba destine in bine!

- medicii sunt cei mai buni!

- daca poti sa-ti faci o asigurare de sanatate, fa-o acum, este buna mereu, nivelul il stabilesti singur,

- daca ai afacere, ofera cadou salariatilor tai o asigurare de sanatate (este deductibila fiscal), nu pierzi bani, castigi incredere si respect!

- daca poti, doneaza bani si ajuta o cauza sa revina si sa se mentina intr-un mediu sigur (deductibil fiscal).

Voinea Gabriel Mugurel:
RO47BTRL04001201281115XX deschis la Banca Transilvania, 
tel: 0755119159 (aplicația BT Pay)
E-mail: voineagabriel@gmail.com (pentru contracte de donație)