1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tu stii cand sa folosesti decontarea directa?

Introdusa recent in legislatia locala, clauza de decontare directa poate fi achizitionata impreuna cu polita RCA si presupune faptul ca, dupa un accident rutier, proprietarul masinii pagubite are optiunea de a merge la propriul asigurator RCA pentru a-si recupera prejudiciul, urmand ca asiguratorul sau sa recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat.

Decontarea directa nu poate fi folosita pentru orice dauna, ci doar in cazul accidentelor rutiere care indeplinesc, cumulativ, conditiile de mai jos:
  1. accidentele auto sunt produse pe teritoriul Romaniei;
  2. vehiculele implicate in accident sunt inmatriculate/inregistrate in Romania;
  3. prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
  4. ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului;
  5. nu au existat vatamari corporale.


Cum poti proceda in cazul unui accident, daca vrei sa folosesti decontarea directa?

Pentru a putea folosi efectiv decontarea directa, verifica mai intai daca sunt intrunite conditiile de utilizare si notifica asiguratorul tau RCA cu privire la producerea accidentului in termen de 5 zile lucratoare.

Daca nu sunt intrunite conditiile, adreseaza-te direct asiguratorului vehiculului vinovat.

Daca acestea sunt intrunite, trebuie sa ii furnizezi asiguratorului tau documentele de constatare a accidentului, fie ca este vorba de procesul verbal intocmit de Politia Rutiera sau de constatarea amiabila. Prezinta-i informatii cu privire la cauzele si imprejurarile producerii accidentului si celelalte documente necesare instrumentarii dosarului de dauna. Asiguratorul va efectua constatarea daunelor si iti va detalia pasii urmatori.

Campania "Totul despre decontarea directa" continua

Campania nationala de informare "Totul despre decontarea directa" continua pana pe 11 decembrie atat cu mesaje distribuite in mediul online si pe Facebook, cat si cu un sondaj dedicat soferilor, posibilitatea de a deveni Ambasador oficial, dar si de a descarca materialul informativ.

Astfel, daca esti broker sau agent si vrei sa le spui clientilor tai mai multe despre optiunea de decontare directa, poti sa descarci si sa tiparesti brosura campaniei "Totul despre decontarea directa" de aici.

Daca te numeri printre cei care cred in importanta demersului si vrei sa devii Ambasador oficial al acesteia, nu trebuie decat sa:
  1. Ne trimiti un mail pe executiv@appa-asigurari.ro in care mentionezi doar numele pe care il vrei trecut pe materialele grafice.
  2. Noi iti trimitem pe mail kit-ul tau personalizat.
  3. Tu postezi unul sau mai multe din materialele din kit pe contul tau de Facebook, pe site-ul tau sau alte retele de socializare.
  4. Cand ai postat, ne trimiti un link/ un print screen, iar numele tau ajunge in Hall of fame! Mai multe detalii gasesti si aici.
Daca ai carnet de conducere, poti sa iti testezi cunostintele in cadrul sondajului "Ce faci in caz de accident?"

Demersul "Totul despre decontarea directa" este derulat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, alaturi de Partenerii ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GENERALI Romania, EUROINS Romania, SAFETY Broker si OTTO Broker. Acesta este sustinut si de Partenerii Media Wall-street.ro, 9am.ro si Ziua veche.

Mai multe detalii sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro si pe Facebook.