1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tribunalul Bucuresti a hotarat sa ...

Tribunalul Bucuresti a hotarat sa deschida procedura falimentului EUROINS. Politele mai sunt valabile pana pe 8 septembrie

Tribunalul Bucuresti a dispus vineri, 9 iunie 2023, deschiderea procedurii falimentului EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. Politele emise de societate, cu exceptia celor de garantii, mai sunt valabile pana la data de 8 septembrie 2023.

"Tribunalul Bucuresti a confirmat astazi starea de insolventa constatata de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr. 262/17.03.2023. Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, in doua randuri, solicitarea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. de a suspenda aplicarea deciziei A.S.F., Tribunalul Bucuresti a hotarat sa deschida procedura falimentului societatii de asigurare", se arata in comunicatul transmis de ASF.

In acest context, potrivit legislatiei in vigoare, A.S.F. anunta ca politele de asigurare emise de EUROINS Romania mai sunt valabile 90 de zile incepand de astazi, respectiv pana la data de 8.09.2023 (exceptand politele de garantii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile si se implineste la data de 7.11.2023).

Dupa implinirea termenelor de mai sus, politele emise de EUROINS Romania inceteaza de drept si, prin urmare, este necesara incheierea unor polite noi.

ASF aminteste ca atat persoanele care au suferit daune acoperite de polite de asigurare emise de EUROINS Romania (atat daune provocate de terti asigurati RCA la societate, cat si daune acoperite de alte tipuri de asigurari), cat si clientii societatii, care solicita returnarea partiala a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA).

AICI puteti gasi pasii care trebuie urmati pentru a solicita despagubirea, iar AICI pasii care trebuie urmati pentru restituirea primei.

Pentru a asigura echitatea in relatia cu toti petentii, F.G.A. inregistreaza si analizeaza cererile in ordinea primirii acestora. Statusul cererilor de plata poate fi urmarit online pe site-ul F.G.A. AICI.

Consiliul A.S.F. a hotarat, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sa retraga autorizatia de functionare a EUROINS Romania, constatand totodata starea de insolventa a societatii, in conditiile existentei unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei si a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

Amintim ca, in perioada 2020 - 2023, Autoritatea a desfasurat mai multe actiuni ample de control, finalizate cu sanctiuni confirmate, la randul lor, de instantele competente. Puteti consulta AICI sinteza deciziilor A.S.F., cat si istoricul sanctiunilor dispuse de Autoritate.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin O.U.G. nr. 93/2012, aprobata prin Legea nr. 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
CITR a fost numit lichidatorul judiciar al EUROINS