1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tanja BLATNIK este noul Director ...

Tanja BLATNIK este noul Director General al EUROINS Romania

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat-o pe Tanja BLATNIK (foto) in functia de Director General la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare. "Tanja BLATNIK are peste 20 de ani de experienta pe piata asigurarilor din Europa Centrala, iar numirea ei vine in contextul in care EUROINS Romania se afla intr-un proces de schimbare", a transmis asiguratorul.

"EUROINS Insurance Group are placerea sa o anunte pe Tanja BLATNIK drept noul Director General pentru Romania. Propunerea EUROINS Insurance Group a fost acceptata de Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania", a transmis, miercuri, asiguratorul.

Tanja BLATNIK are peste 20 de ani de experienta in industria asigurarilor, gestionand si conducand echipe operationale importante si proiecte inovatoare din Europa Centrala. Inainte de a se alatura EUROINS Romania, Tanja BLATNIK a detinut functia de Director Executiv pentru operatiunile GENERALI Insurance Slovenia, iar anterior a ocupat aceeasi pozitie in compania Adriatic Slovenica, a doua cea mai mare companie de asigurari din Slovenia, cu venituri de 300 milioane euro.

"Sunt extrem de incantata de acesta noua pozitie la EUROINS Romania si astept cu nerabdare viitoarele provocari. Voi folosi toata experienta acumulata in ultimii ani sa lucrez alaturi de intreaga echipa, pentru a ma concentra pe imbunatatirea serviciilor noastre intr-un mediu bazat tot mai mult pe componente digitale. EUROINS Romania se afla intr-un proces de repozitionare pe piata asigurarilor, cu o strategie concentrata pe trei piloni principali: valoare adaugata, diversificare si digitalizare. Relatia cu clientii si partenerii, satisfactia si increderea sunt cheia acestui proces si elemente vitale pentru succesul pe termen lung al companiei. Pentru a obtine aceste rezultate, schimbarile vor incepe chiar de la nivelul conducerii si managementului companiei", a declarat Tanja BLATNIK, noul Director General al EUROINS Romania.

Kiril BOSHOV, presedintele Consiliului de Administratie al EUROINS Romania a declarat: "Tanja BLATNIK este un mare plus pentru echipa noastra. Alaturi de ea, EUROINS Romania va putea sa se dezvolte, concentrandu-se pe digitalizare, precum si pe aplicarea celor mai inalte standarde de calitate. Sunt sigur ca sub conducerea Tanjei BLATNIK, EUROINS Romania isi va consolida pozitia drept unul dintre liderii piatei asigurarilor din Romania".

EUROINS Romania recunoaste si subliniaza importanta relatiei cu clientii, gradul de satisfactie si de incredere, toate acestea fiind elemente vitale pentru succesul pe termen lung al companiei. In 2020, Consiliul de Administratie al EUROINS a intreprins diverse actiuni pentru a creste satisfactia clientilor, iar rezultatele pozitive se vad deja: in ultimul trimestru al anului 2020, compania a inregistrat cu 30% mai putine plangeri fata de inceputul anului, ceea ce reprezinta o scadere cu 50% a plangerilor depuse de persoane fizice. De asemenea, EUROINS Romania a introdus pe piata noi produse non-RCA, cu focus pe asistenta rutiera si serviciile conexe in domeniul sanatatii.

"Intelegem ca o schimbare a perceptiei asupra companiei nu va fi vizibila imediat, insa suntem hotarati sa ne imbunatatim serviciile, iar eforturile noastre sustinute in aceasta directie ne fac sa fim increzatori - ca in timp - gradul de satisfactie al clientilor nostri va continua sa creasca. Toate aceste schimbari sunt menite sa aduca valoare adaugata clientilor, actionarilor, precum si pietei de asigurari din Romania. Aceasta misiune va consolida pozitia noastra ca unul dintre furnizorii de top pe piata asigurarilor din Romania", a mai adaugat Tanja BLATNIK, noul Director General al EUROINS Romania.

In conformitate cu strategia de reducere a expunerii in sectorul RCA, precum si de diversificarea portofoliului, pentru a realiza o crestere sanatoasa si durabila pe piata romaneasca a asiguratorilor, la sfarsitul anului 2020, EUROINS Romania si-a majorat capitalul cu peste 126 milioane lei.

In aceeasi sedinta, ASF a aprobat modificarea actului constitutiv ca urmare a majorarii capitalului social la societatea Euroins Romania.

La finalul anului trecut, EUROINS Romania Asigurare Reasigurare a anuntat implementarea unor masuri complexe de reechilibrare financiara prin care compania isi consolideaza prezenta cu doua majorari succesive de capital in valoare de peste 126 milioane de lei.

EUROINS Romania a inregistrat, in primele noua luni din 2020, prime brute subscrise in valoare de 402 milioane de leva - circa 1 miliard de lei, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent (386 milioane BGN), conform rezultatelor publicate pe site-ul EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.