1asig.ro
1asig.ro
EUROINS isi consolideaza prezenta ...

EUROINS isi consolideaza prezenta cu doua cresteri succesive de capital in valoare de peste 126 mil. lei pentru o dezvoltare sanatoasa si durabila

5 min. / 1.540 cuvinte
EUROINS Romania Asigurare Reasigurare anunta implementarea unor masuri complexe de reechilibrare financiara prin care compania isi consolideaza prezenta cu doua majorari succesive de capital in valoare de peste 126 milioane de lei.

PROMO


Prima majorare de capital, in valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizata pe 2 decembrie. O zi mai tarziu, pe 3 decembrie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EUROINS Romania a aprobat si realizat propriu-zis conversia a doua datorii subordonate in valoare de 76 de milioane de lei in capital de lucru. Cele doua datorii subordonate au fost acordate in iunie si august de compania-mama EUROINS Insurance Group catre EUROINS Romania.

"Cu aceste doua cresteri succesive de capital, EUROINS Romania isi consolideaza semnificativ pozitia in conformitate cu strategia de scadere a expunerii pe piata RCA si de diversificare a portofoliului. Finalizarea acestor masuri economice si infuzii de capital indica angajamentul pe termen lung al actionarilor si investitorilor fata de EUROINS Romania si piata de asigurari din Romania", transmit oficialii companiei.

Conform acestora, in prezent, puterea financiara a EUROINS Romania Asigurare Reasigurare este in concordanta cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat. Prin aceste masuri, actionarii se angajeaza sa investeasca in continuare pe piata romaneasca de asigurari.

"Compania se concentreaza pe cresterea continua a calitatii si diversificarii portofoliului de asigurari, avand ca principal obiectiv mentinerea si consolidarea pozitiei si imbunatatirea continua a rezultatelor financiare. Principalul obiectiv al EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA este sa ramana un partener stabil pentru clientii si intermediarii sai", a declarat Jeroen van LEEUWEN (foto), membru al Consiliului de Administratie.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente care opereaza in regiunea CEE / SEE / CSI. Compania se concentreaza pe oferirea unei game largi de produse generale, de sanatate si de asigurari de viata. Grupul are sediul central in Bulgaria si opereaza in noua tari europene si are filiale de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina si Georgia. EIG opereaza si in Grecia, Polonia si Rusia. In prezent, grupul de asigurari are peste 2,5 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EIG este o filiala a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care opereaza in regiunea CEE / SEE / CSI, listat la bursele de la Sofia si Varsovia. Eurohold Bulgaria este activa in asigurari, leasing, vanzari de autoturisme, gestionarea activelor si operatiuni de investitii.

1.145 accesari