1asig.ro
1asig.ro

Stabilizare sau revolutie?

5 min. / 1.540 cuvinte
In asigurari, RCA-ul ramane acel "elefant din camera" care, atunci cand iti genereaza aproape jumatate din totalul asigurarilor non-life si este in acelasi timp obligatoriu pentru soferi, este evident ca trebuie tratat cu grija.

PROMO


Insa, desi 2016 se anunta anterior a fi un an al stabilizarii (mai ales dupa momentul ASTRA), pare departe de acest deziderat. Atat supraveghetorul, cati si asiguratorii si, mai nou, legislativul, vin cu propuneri de schimbare a unui sistem, ce-i drept, responsabil de suficiente motive de nemultumire pentru fiecare dintre partile implicate.

Propunerile sunt, insa, multiple si variate, mai mult sau mai putin fezabile si, in general, au mai fost discutate cand si cand, fara a se intreprinde ceva concret, desi unele ar fi fost demult necesare. Se cauta solutii noi pentru probleme vechi si pe alocuri chiar transformari radicale ale modului de lucru.

Sa ne asteptam, asadar, la un lung si, cel mai probabil, controversat proces de schimbare, ce va aduce liniste pentru asiguratori si clienti deopotriva? Sau sa ramanem la actualul mod de lucru, care, cu mai multa atentie si responsabilitate ar putea genera aceleasi rezultate?

1.818 accesari