1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate

Desi securitatea cibernetica poate sa nu fie perceputa drept o prioritate urgenta pentru antreprenori si initiativele lor start-up, cresterea accentului pus pe securitatea informatica aduce beneficii pe masura, in timp ce afacerea se maturizeaza. Acesta e mesajul cheie transmis de CyberCube, companie specializata la nivel global in domeniul analizei riscurilor cibernetice, si nu numai, intr-un raport cu destinatia Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum), noteaza Insurance Edge.

"Incentivising Responsible and Secure Innovation: A Framework for Investors and Entrepreneurs", raport realizat de CyberCube, subliniaza nevoia de a stimula inovatiile sigure si responsabile, mai ales in aceasta perioada in care, pe fondul evolutiilor tehnologice rapide, exista o cerere din ce in ce mai mare din partea consumatorilor pentru produse conectate la Internet. "Tehnologiile digitale introduc noi vulnerabilitati mai repede decat pot fi securizate, iar perspectiva reducerii atacurilor cibernetice scade cu fiecare tehnologie suplimentara nesecurizata", arata raportul CyberCube.

Sursa citata subliniaza ca cele mai multe start-up-uri intampina piedici semnificative in incercarea de a dezvolta o cultura solida de securitate cibernetica, pe fondul extinderii rapide a fortei de munca, dar si sub presiunea de a dezvolta noi produse, pentru a face fata concurentei. Pentru a combate acest aspect, noteaza CyberCube, in raportul trimis catre Forumul Economic Mondial, securitatea cibernetica trebuie sa fie prioritizata si incorporata in afacere de la bun inceput.

"Securitatea trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate. Toata lumea gestioneaza datele si foloseste parolele, astfel incat intreaga organizatie are un rol de jucat. Chiar si in etapele lor de inceput, organizatiile trebuie sa puna bazele unui culturi de securitate cyber, pe care sa o consolideze cu ajutorul unor obiective mici si realizabile", subliniaza, potrivit sursei citate, Ajay GARG - Head of Engineering, CyberCube.

CyberCube precizeaza ca, pentru a instala o mentalitate propice pentru securitate, managerii trebuie sa conduca prin puterea exemplului. O alta tehnica utila in acest sens e reprezentata de o gandire creativa, care poate face acest subiect interesant pentru angajati. De asemenea, mai arata CyberCube, e nevoie de o mai mare atentie cu privire la cresterea gradului de constientizare a problemelor.

"Securitatea cibernetica este perceputa, de prea multe ori, doar ca o problema a tehnologiei informatiei de care sunt responsabili strict profesionistii IT. Cadrul esential cu privire la securitatea cyber promovat de Forumul Economic Mondial transforma securitatea informatica intr-o provocare strategica de afaceri, care vizeaza toti antreprenorii, inovatorii si investitorii lor si se extinde in intreaga organizatie, la nivel de produse si de guvernanta", arata si Pascal MILLLAIRE - CEO, CyberCube.