1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Patronatul Roman al Brokerilor a ...

Patronatul Roman al Brokerilor a atras 5 noi membri

Vineri, 2 aprilie 2021, a avut loc Adunarea Generala a Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare - PRBAR, in care membrii au decis cu unanimitate de voturi aderarea in cadrul patronatului a 5 noi brokeri de asigurare.

Acestia sunt:
  • PRESTIGE Broker - Reprezentant legal George ZAHARESCU;
  • LION Broker - Reprezentant legal Carmen PITU;
  • OBSIDIAN Broker - Reprezentant legal Aura SARU;
  • FLY Insurance Broker - Reprezentant legal Alex ONEL;
  • MIRA Broker - Reprezentant legal Razvan URSU.
"Salutam interesul acordat de brokerii din piata fata de ultimele actiuni ale Patronatului, cu privire la modul in care toti membrii organizatiei patronale percep valorile care conduc la functionarea unei piete de brokeraj in asigurari, bazate pe principii de etica si conduita profesionala", a declarat Adriana GRECU, Presedinte PRBAR.

Astfel, Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare ajunge la 25 de membri.

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) s-a lansat oficial pe 2 martie 2017, prin efortul comun al celor 10 membri fondatori. Principalul obiectiv al Patronatului consta in organizarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai in relatiile cu orice alte entitati, autoritati, institutii publice, in raport cu obiectul si scopul ei de activitate si in acord cu prevederile legale.

In Romania, brokerii de asigurari sunt o sursa importanta de distributie a politelor de asigurare si de consiliere a consumatorilor. Valoarea primelor intermediate de brokerii de asigurare si/sau reasigurare pentru asigurarile generale si asigurarile de viata fost de 7,86 de miliarde de lei (+9,1%) in anul 2020, potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In anul 2020, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 68,34% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, pentru prima oara in ultimii 5 ani depasind pragul de 80% pe partea de distributie de asigurari generale.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Adriana GRECU este noul Presedinte al PRBAR