1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
PAID: Asigurarea impotriva ...

PAID: Asigurarea impotriva dezastrelor naturale ramane valabila si cand distribuitorul intra in faliment

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificari cu privire la intrarea in faliment a unui distribuitor de polite obligatorii impotriva dezastrelor naturale (PAD), respectiv CITY Insurance, context care nu afecteaza valabilitatea asigurarii sau instrumentarea daunelor inregistrate de beneficiari.

CITY Insurance este membru fondator si actionar al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania.

"Asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor naturale este o polita gestionata de PAID, fiind doar distribuita de alte entitati. Din acest motiv, PAD ramane valabila pana la data expirarii, indiferent de ceea ce se intampla cu distribuitorul politei. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii si detine de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrala si de Est, in cuantum de un Miliard de euro", a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta RADU. 

In ceea ce priveste instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, in situatia in care distribuitorul politei nu va fi in masura. In acest sens, compania pune la dispozitia publicului numarul scurt 021 9930, apelabil non-stop, din orice retea.

"Ne vom asigura ca nu exista sincope in solutionarea daunelor si vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguratilor, plata directa a dosarelor. Avem toata increderea ca timpii de plata vor ramane rezonabili si ca toate dosarele de dauna vor fi achitate", a concluzionat Nicoleta Radu.

In prezent sunt peste 1,8 milioane de locuinte asigurate prin polita obligatorie impotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractata direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurari. 

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: - Cutremur - Inundatii - Alunecari de teren.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance - cel mai mare jucator din piata locala, cu o cota de 20% per total industrie si de 45% pe segmentul RCA.

 

CITITI PE ACEEASI TEMA:
CEL MAI MARE FALIMENT din industrie: ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare a CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment
UNSAR (dupa retragerea autorizatiei CITY): Piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie
Madalin ROSU: BAAR da asigurari ca va actiona cu respectarea legii si a celor mai inalte standarde de profesionalism si eficienta